Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Εσείς που πίνετε μπύρες ξέρετε ότι είσαστε στόχος....των κουνουπιών!

Σε εφιάλτη μετατρέπεται για πολλούς το καλοκαίρι όταν γίνονται πόλο έλξης για τα κουνούπια...
Αν θέλετε να αποφύγετε το ενοχλητικό τσίμπημα των κουνουπιών, ξεχάστε τις μπύρες, καθώς ένα μόνο μπουκάλι αρκεί για να αυξήσει κατά 20% τον κίνδυνο επιδρομής τους, σύμφωνα με έρευνα που ανακοίνωσε η Αμερικανική Ένωση Ελέγχου Κουνουπιών και δημοσίευσε η «Washington Times».
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα κουνούπια προτιμούν τους
καταναλωτές μπύρας, καθώς το συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό αυξάνει την ποσότητα αιθανόλης που εκκρίνεται μέσω του ιδρώτα.
Παράλληλα, αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος γεγονός που λειτουργεί ως πόλος έλξης για τα κουνούπια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα έντομα αυτά προτιμούν τις πιο θερμές περιοχές του σώματος όπως, το κεφάλι, το λαιμό, τα πόδια και τους αστραγάλους.
Οι ειδικοί, επίσης, επισημαίνουν στην ίδια έρευνα, πως παράγοντες που λειτουργούν ως μαγνήτης για τα κουνούπια είναι η ομάδα αίματος, καθώς δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στην ομάδα Ο.
Τα άτομα μεγάλης ηλικίας, επίσης, μαζεύουν πάνω τους τα κουνούπια, καθώς εκπνέουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.
Επίσης, όσοι αθλούνται, είναι υποψήφια θύματα των κουνουπιών, αφού κατά τη διάρκεια της άσκησης συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες γαλακτικού οξέος, ουρικού οξέος και αμμωνίας στον ιδρώτα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου