Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μεγάλη επιχείρηση αποκόλλησις μετά τη σύγκρουση των δύο πλοίων ανοιχτά της Άνδρου


Γιγαντιαία επιχείρηση, προκειμένου να επιτευχθεί η αποκόλληση των δύο φορτηγών πλοίων, που συγκρούστηκαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στα νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου «Φάσα» της Άνδρου, είναι σε εξέλιξη από χθες στη θαλάσσια περιοχή, υπό το «άγρυπνο βλέμμα» δυνάμεων του...
λιμενικού σώματος.

Το φορτηγό πλοίο BARU SATU με σημαία Παναμά, με 17 άτομα πλήρωμα, «καρφώθηκε» με την πλώρη στο πέμπτο αμπάρι του φορτηγού πλοίου CATHERINE με σημαία Μάλτας και 23 άτομα πλήρωμα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη σύγκρουση έχουν
ρήγμα και τρύπες και τα δύο πλοία, ενώ εξειδικευμένα συνεργεία με δύτες από χθες έχουν προχωρήσει σε ταπώσεις και απαντλήσεις υδάτων έως 1000 κυβικά την ώρα.

Επιθεωρητές των νηογνωμόνων και των ασφαλιστικών εταιρειών που βρίσκονται πάνω στα πλοία, αυτό που θέλουν είναι, όταν θα ξεκινήσει η επιχείρηση αποκόλλησης των δύο φορτηγών πλοίων, να είναι διασφαλισμένο το αξιόπλοο, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος βύθισης.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές, ενώ στα δύο πλοία βρίσκονται τέσσερα ρυμουλκά που θα επιχειρήσουν την αποκόλληση καθώς και πλωτά σκάφη του λιμενικού, ναυαγοσωστικά και πλωτό της πυροσβεστικής.

Το CATHERINE είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσίσκ της Μαύρης Θάλασσας με προορισμό την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.

Το BARU SATU, είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά, με προορισμό τη Βουλγαρία.

Για την υπόθεση του ναυτικού ατυχήματος, έχει διαρκή ενημέρωση επί 24ωρου βάσεως, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης....



ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου