Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η αιματηρή συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς [φωτό οι δραπέτες και τα μπλόκα]




Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ομάδας δύο δραπετών Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, δύο εκ των διαβόητων κακοποιών έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας, η οποία από το απόγευμα της Τρίτης είχε βρεθεί στα ίχνη τους με τη βοήθεια θερμικής κάμερας που τους εντόπισε μέσα σε δασική περιοχή και έστησε ενέδρα για την εξουδετέρωσή τους.

Όταν η αστυνομία τους φώναξε να παραδοθούν, οι κακοποιοί (κουβαλούσαν καλάσνικοφ, πιστόλια,χειροβομβίδες) άρχισαν να
πυροβολούν προς το μέρος των αστυνομικών και τελικά έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ΕΚΑΜ.


(Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους νεκρούς είναι ο Lika Edison, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες -που δεν επιβεβαιώνονται από την ΕΛ.ΑΣ.- είναι ο Murati Admir)

Αναζητούν τον Κόλα και δύο συνεργούς του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες στις οποίες συμμετέχουν άνδρες της ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) και τέσσερις ομάδες των ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) που χτένιζαν το τελευταίο 24ωρο την ευρύτερη περιοχή. Ο 36χρονος, Μάριο Κόλα, δεν βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς κακοποιούς και οι έρευνες κορυφώνονται για τον εντοπισμό του ίδιου και δύο ακόμη συνεργών του, που παραμένουν άφαντοι.


(Φωτό από τα μπλόκα)


(Xάρτης της περιοχής)

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ταυτότητα των νεκρών, ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη κοπέλα και στην εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο.

«Γίνεται πόλεμος»

Ριπές πυροβόλων όπλων ακούστηκαν στην περιοχή όπου εγκλωβίστηκαν οι Αλβανοί δραπέτες, σύμφωνα με κατοίκους της Κόνισκας με τους οποίους επικοινώνησε το agriniopress.gr. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ πιθανώς προσέγγισαν τους κακοποιούς και ακολούθησε πραγματικός πόλεμος. «Οι ριπές ακούγονταν καθαρά στο χωριό» λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι που παρακολουθούν με αγωνία τα όσα συμβαίνουν σε μια περιοχή που απέχει περίπου ενάμιση χιλιόμετρο από το χωριό τους.

Ο Δήμαρχος Θέρμου, Πορφύρης Θεοδώρος, μιλώντας για την αστυνομική επιχείρηση ανέφερε: «Είμαστε στο σκοτάδι, ακούμε για δραπέτες σε διαφορά σημεία της περιοχής, παρακολουθούμε την έντονη κινητικότητα της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο δεν μπορούμε να μάθουμε κάτι παραπάνω ακόμα και για το προς το που θα πρέπει να κινηθούμε ή όχι».





agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου