Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Άνδρου,σώα τα πληρώματα[φωτο BARU SATU απο αρχείο]


Σύγκρουση δυο φορτηγών πλοίων ελληνικών συμφερόντων σημειώθηκε τη νύχτα στο Στενό Καφηρέα και οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη του πληρώματος έχουν εγκαταλείψει το ένα σκάφος.

Ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ενημερώθηκε για το ατύχημα στις 03.30 της Πέμπτης και αμέσως έδωσε εντολή στα παραπλέοντα σκάφη να σπεύσουν στο σημείο της σύγκρουσης.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη ιδιωτικό πλοίο και
δυο πλωτά του Λιμενικού ενώ υπερίπταται ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ατύχημα συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες σε απόσταση επτά ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Ανδρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου το φορτηγό πλοίο KATHERINE, σημαίας Μάλτας, με 22 αλλοδαπούς ναυτικούς και έναν Ελληνα συγκρούστηκε με το επίσης φορτηγό BARU SATU, σημαίας Παναμά, το οποίο έχει 16μελές πλήρωμα αλλοδαπών και έναν έλληνα τεχνικό.

Το πρώτο σκάφος είχε αποπλεύσει από το Νοβοροσίσκ φορτωμένο με σίδηρο και είχε προορισμό την Ιταλία. Το δεύτερο απέπλευσε από τον Πειραιά, έμφορτο ζάχαρης, με προορισμό τη Βουλγαρία.

Τα πλοία έχουν κολλήσει μεταξύ τους εξαιτίας της σύγκρουσης ενώ στο KATHRINE έχει προκληθεί ρήγμα από το οποίο μπαίνουν νερά.

Δεκαεπτά από τα μέλη του πληρώματος το εγκατέλειψαν και βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές με βορειοδυτικούς ανέμους εντάσεως 3-4 μποφόρ.









ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου