Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που μπορεί να παίζει με μια πολική αρκούδα [Βίντεο]

Ο Mark Dumas, 62, και η γυναίκα του Dawn, 51, από την πόλη Abbotsford του Καναδά, υιοθέτησαν το 1995 από τον ζωολογικό κήπο της Σουηδίας την Agee, μια μικρή πολική αρκούδα μόλις έξι εβδομάδων τότε. Ο σκοπός τους ήταν να εκπαιδεύσουν την Agee για να πρωταγωνιστήσει σε υψηλού προϋπολογισμού ταινίες και
τηλεοπτικές διαφημίσεις. Την μεγάλωσαν ακριβώς όπως ένα κατοικίδιο ζώο στο σπίτι, όπου έπαιζε με τα σκυλιά τους και θρεφόταν ακόμα με μπιμπερό. Ωστόσο, ήρθε η στιγμή που ήταν αρκετά μεγάλη και έπρεπε να τη μετακινήσουν σε δικό της χώρο έξω από το σπίτι τους.
Με διάφορες επαφές στο Χόλυγουντ από προηγούμενες δουλειές με ζώα, ο Mark, o άνθρωπος-αρκούδα όπως τον αποκαλούν, ανέλαβε την εκπαίδευση του μεγαλύτερου αρπακτικού στον κόσμο, με αποτέλεσμα να πρωτοεμφανιστεί η Agee στην ταινία “Alaska” το 1995, αν και ήταν μόλις 8 εβδομάδων.
Με το πέρασμα των χρόνων δημιουργήθηκε μεταξύ του Mark και της Agee ένας απίστευτα στενός δεσμός. Μετά από 18 χρόνια φιλίας, ο Mark είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που μπορεί αγγίξει μια πολική αρκούδα. Ακόμα, το ζευγάρι είναι τόσο κοντά που παλεύουν, φιλιούνται, κοιμούνται και κολυμπούν μαζί στην πισίνα, όπου απολαμβάνουν να παίζουν και να αγκαλιάζονται!
Αν κάποιος άλλος δοκιμάσει να κάνει ότι κάνω εγώ, θα καταλήξει να γίνει το δείπνο της Agee. Οι μόνοι άνθρωποι που της αρέσει να συναναστρέφεται είμαι εγώ και η γυναίκα μου. Έχω δουλέψει με αρκούδες για 40 χρόνια και, έτσι, μπορώ να διαβάζω τη γλώσσα του σώματος της Agee και ξέρω πώς να συμπεριφέρομαι με ασφάλεια. Η Agee λειτουργεί με κανόνες και πάντα εργάζομαι μέσα σε αυτούς.
Η 19χρονη πλέον Agee ζυγίζει περίπου 360 κιλά και περνάει το χρόνο της στο δικό της χώρο σε νοικιαζόμενο οικόπεδο δίπλα από το σπίτι του Mark και της Dawn. Συμμετέχει ακόμα σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές σειρές με αντάλλαγμα, βέβαια, τις αγαπημένες της απολαύσεις, όπως είναι μπριζόλες, μπισκότα, σολομός και σοκολάτες. Τα βράδια μεταφέρεται σε βουνά για να τραφεί με πλούσια σε πρωτεΐνες σολομό, κοτόπουλο ή άλλα κρέατα.
Δείτε με τι άνεση αλλά και προσοχή ταυτόχρονα παίζει ο Mark με αυτό το τεράστιο θηρίο:
 Πηγές: www.dailymail.co.uk/news/article-2009541/Animal-trainer-Mark-Abbot-Dumas-wrestles-fully-grown-polar-bear.html
ethernews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου