Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τα επίσημα νέα 7 θαύματα του κόσμου

Τα επίσημα Νέα 7 Θαύματα του Κόσμου που έχουν εκλεγεί με περισσότερους από 100 εκατομμύρια ψήφους να εκπροσωπούν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά σε ολόκληρη την ιστορία. Ο κατάλογος είναι σε τυχαία σειρά, όπως ανακοινώθηκε στην ειδική εκδήλωση σχετικά στις 07.07.07.

The Pyramid at Chichén Itzá (before 800 A.D.) Yucatan Peninsula, Mexico
Η Πυραμίδα στο Τσίτσεν Ίτζα (πριν από το 800 μ.Χ.) Χερσόνησος Γιουκατάν, Μεξικό
Τσίτσεν Ίτζα υπήρξε κάποτε ως πολιτικό και οικονομικό κέντρο του πολιτισμού των Μάγια. Στη πόλη στεγάζοται αριστουργήματα όπως ο ναός του Τσακ Mool, την αίθουσα των χιλίων πυλώνων, το πεδίο των κρατουμένων και την πυραμίδα του Κουκουλκάν, η οποία ήταν ο τελευταίος ναός των Μάγια.
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo by Grand Velas Riviera Maya
Photo by Nicolas Karim
Christ Redeemer (1931) Rio de Janeiro, Brazil
Το άγαλμα έχει ύψος 125-πόδια (συμπεριλαμβανομένης και το βάθρο) είναι ένα σχέδιο στυλ art deco με Heitor da Silva Costa, σκαλισμένα από τον Γάλλο γλύπτη Παύλου Landowski. Το άγαλμα πήρε πέντε χρόνια για να κατασκευάσει με το βάθρο και το παρεκκλήσι και ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει 150 άτομα, από τον  Οκτώβρη του 1931
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo by bossa67
Photo by Christian Haugen
The Roman Colosseum (70 – 82 A.D.) Rome, Italy
Το Κολοσσαίο στη Ρώμη, έχουν επίσης ορίσει ",Το " Κολοσσαίο ", κατασκευάστηκε ως ένα αμφιθέατρο. Ο αρχιτέκτονας της τοιχοποιίας που έφτιαξε τις πέτρινες κερκίδες του με καμάρες και ημικίονες του δωρικού, ιωνικού και κορινθιακού ρυθμού είναι άγνωστος. Το Κολοσσαίο θα μπορούσε να κρατήσει 50.000 θεατές και είχε 80 εισόδους. Η βάση του κτιρίου καλύπτει έξι στρέμματα και είναι περίπου το ύψος ενός κτιρίου 12-15 (ιστορία).
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo by encontrado.es
Photo by tomfs
The Great Wall of China (220 Π.Χ και 1368 – 1644 Μ.Χ.) China
Τμήματα της ημερομηνίας Σινικό Τείχος σε περισσότερα από 2500 χρόνια πριν. Αρχικά κατασκευάστηκε για να προστατεύσουν τα εδάφη τους από την εισβολή, ο αυτοκράτορας Qin Shi Huang-διέταξε τον Meng Tian να επεκταθούν και συνδέσει τα τείχη μετά το 220 π.Χ., για να αποτρέψει τους Ούννους. Το Τείχος υπηρέτησε κάποτε σαν ένα ενιαίο αμυντικό σύστημα, αλλά η λειτουργία και ο σκοπός του έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί, ωστόσο, το μεγαλείο τους. Χιλιάδες άνθρωποι αφιέρωσαν τη ζωή τους για την οικοδόμηση και την υπεράσπιση του ιστορικού τοίχους.
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo by Francisco Diez
Photo by Francisco Diez
Machu Picchu (1460-1470), Peru
Μάτσου Πίτσου ή Παλιά Peak και Hoaynawhich, Νέα Peak, με θέα το φαράγγι του ποταμού Urabumba. Περίπου 43 χιλιόμετρα από το Κούσκο, πρωτεύουσα της Ίνκας, είναι το σπίτι των θρύλων. Τον Ιούλιο, 1911 Μαρτέν Bingham, τοπογράφος, βιογράφος, και οι μηχανικοί γεωλογίας  βρέθηκαν στο Μάτσου Πίτσου. Οι γρανιτένιες πέτρες ταιριάζουν μεταξύ τους τόσο σφιχτά που παρότι έχουν περάσει τόσος χρόνος, ούτε ένα πολύ λεπτό έλασμα δεν μπορεί να περάσει μεταξύ τους..
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo by Thiago Beleza
Photo by Adam Reeder
Petra (9 Π.Χ. – 40 Μ.Χ.), Jordan
Τα ρόδινα κόκκινα βουνά και μαυσωλεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο της Ιορδανίας είναι μια τεράστια, μοναδική πόλη, λαξευμένη σε ένα απόκρημνο βράχο πρόσωπο. Η Nabataens, εργατικός Αραβικά άνθρωποι εγκαταστάθηκαν εκεί περισσότερο πριν από δύο χιλιετίες. Μπαίνετε στην πόλη μέσα από ένα μακρύ στενό φαράγγι που πλαισιώνεται από πολύ ψηλούς βράχους. Ο τάφος του βασιλιά εκθειάζει τη μηχανική ιδιοφυΐα των αρχαίων ανθρώπων.
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo by sharnik
Photo by sharnik
The Taj Mahal (1630 Μ.Χ.) Agra, India
Το Ταζ Μαχάλ της Άγρας, στις όχθες του ποταμού Yamuna, φέρνει στο νου την εκτίμησή του για την ομορφιά της. Η κατασκευή ήταν ένα αποτέλεσμα της αγάπης. Mughal αυτοκράτορα Shah Jahan αφιέρωσε το μνημείο στη μνήμη της συζύγου του, Mumtaz Mahal. Διότι όπως είπε ότι την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Μεταφράστηκε "Crown Palace,« το θαύμα είναι καθαρό λευκό μάρμαρο, με εξαιρετική διακόσμηση, πολύτιμους λίθους, και όμορφο περιβάλλον.
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo credit: BigStockPhoto.com
Photo by el_malino
Μ.Gordova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου