Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Γειτονιά της Αθήνας αναδείχθηκε στις 5 δημοφιλέστερες γειτονιές του κόσμου για το 2016


Το Condé Nast Traveller παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες γειτονιές του κόσμου για το 2016 βάση των στοιχείων της πλατφόρμας του Airbnb. Η κορυφαία γειτονιά ειναι η περιοχή Τσούο Κου στην Οζάκα με άνοδο 7.471%. 
Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από το Banglampoo στην Μπανγκόκ, το Brickfields στην Κουάλα Λουμπούρ, το Capucins στο Μπορντό και μια γειτονιά της Αθήνας.
Το
Κουκάκι τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τόσο τις καρδιές των Αθηναίων, όσο και των τουριστών χάρη στα τοπικά μαγαζιά αλλά και την τοποθεσία του.
Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες γειτονιές:

1. Chuo-ku, Οζάκα (7471% άνοδος)
osaka
Η γειτονιά με την περισσότερη ανάπτυξη βρίσκεται στην Οζάκα, και το οφείλει στα μικρά δρομάκια, γνωστά ως Ura-Namba, που γέμισαν με εστιατόρια και μπαρ τα τελευταία χρόνια. Οι ταξιδιώτες συρρέουν σε αυτά τα δαιδαλώδη δρομάκια, όπου μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τις εισόδους σε ορισμένα σημεία, αλλά όσοι επιμένουν θα ανταμειφθούν με εξαιρετικό φαγητό και φυσικά, σούσι μπαρ.
2. Banglampoo, Μπανγκόκ (1239% άνοδος)
bangkok
Η οδός Khaosan Road, είναι γνωστή για τα μπαρ και τις καφετέριες. Αυτή η περιοχή είναι ιδανική αν ψάχνετε για καλό φαγητό ή live μουσική.
3. Brickfields, Kuala Lumpur (1231% άνοδος)
kuala limpur
Οι ντόπιοι ξέρουν ονομάζουν αυτή την γειτονιά ως «Μικρή Ινδία» λόγω των μαγαζιών με ρούχα, μπαχαρικά και τα ινδικά εστιατόρια.
4. Capucins, Bordeaux (966% άνοδος)
bordeaux
Οι λάτρεις των μυδιών συρρέουν στην Αφορά των Capucins. Εκτός από την αγορά μπορείτε να περιπλανηθείτε και να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του 18ου αιώνα των σπιτιών.
5. Κουκάκι (801% άνοδος)
koukaki
Κοντά στην Ακρόπολη, αυτή η γειτονιά της Αθήνας έχει ευνοηθεί τα τελευταία χρόνια από την δημιουργία 2 πεζόδρομων, της Δράκου και της Ολύμπου, καθώς έκαναν το Κουκάκι ιδανικό προορισμό για περπάτημα, καφέ και φυσικά για ουζάκι.
6. Triana, Σεβίλλη (774% άνοδος)
seville
Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γουαδαλκιβίρ και θεωρείται από πολλούς ντόπιους σαν να είναι μια ξεχωριστή πόλη της Σεβίλλης. Μάλιστα, πολλοί ισχυρίζονται ότι ποτέ δεν διασχίσουν τη διώρυγα για να φύγουν. Και γιατί να φύγουν όταν υπάρχουν παντού τάπας μπαρ, χορευτές φλαμένκο και εκπληκτική θέα, ιδιαίτερα τη νύχτα, στην Calle Betis.
7. Hammerbrook, Αμβούργο (418% άνοδος)
hamburg
Αυτό το τμήμα του Αμβούργου είναι μια μίξη αστικών, βιομηχανικών και πράσινων σημείων. Ο καλύτερος τρόπος να το εξερευνήσετε είναι με ένα σκάφος, καθώς υπάρχουν μικρά κανάλια σε όλη την περιοχή.
8. Kaneohoe, Oahu (324% άνοδος)
oahu
Η διαδρομή για να φτάσετε στο Kaneohoe είναι τροπική και αρκετή από μόνη της για να σας πείσει για τη μοναδικότητα του μέρους. Η εντυπωσιακή παραλία, εξαιρετικά περιπατητικά μονοπάτια αλλά και το φαγητό είναι αυτά που κάνουν αυτή την γειτονιά να ξεχωρίζει.
9. Meireles, Fortaleza, Βραζιλία (287% άνοδος)
brazil
Οι λάτρεις των θαλασσίων σπορ βρήκαν μόλις τον ιδανικό προορισμό. Οι επισκέπτες του Meireles έχουν πρόσβαση σε παραλίες που εκτείνονται για μίλια και στον γαλαζοπράσινο ωκεανό. Είναι επίσης διάσημο για τη νυχτερινή ζωή που προσφέρει.
10. Roma Sur, Μεξικό (279% άνοδος)
mexico
Μια ιδανική γειτονιά για καλοφαγάδες, η Roma Sur φιλοξενεί αμέτρητους πωλητές φρούτων και η αγορά Mercado de Medellin έχει 500 πάγκους τροφίμων.
11. Oak Lawn, Ντάλλας (264% άνοδος)
dallas
Είναι μια ιστορικά φιλική προς τους ομοφυλόφιλους γειτονιά με εξαιρετικές καφετέριες και καντίνες.
12. Poncey-Highland, Ατλάντα (242% άνοδος)
atlanta
Μια γειτονιά που εξελίσσεται από τις αρχές του 2000, η Poncey-Highland εξακολουθεί να προσελκύει περισσότερους τουρίστες, εν μέρει χάρη στη δημιουργία ενός δικτύου 33 μιλίων με μονοπάτια για πεζούς και ποδηλάτες που συνδέει πολλά από τα πάρκα της πόλης και φιλοξενεί επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις.
13. District VII, Βουδαπέστη (148% άνοδος)
budapest
Γνωστή ως Erzsebetvaros, αυτή η γειτονιά βρίσκεται στην παλιά εβραϊκή συνοικία και μπορείτε να θαυμάσετε την εξαιρετική αρχιτεκτονική.
14. The Bukit Peninsula, Μπαλί (134% άνοδος)
bali
Είναι ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για τους σέρφερς και ιδανική για όσους ψάχνουν όμορφες αγνές παραλίες.
15. Richmond, Μελβούρνη (126% άνοδος)
melbourne
Η Αυστραλία γενικά βρίσκεται σε ζήτηση. Η Australia, as we know, is having a moment. Και αυτό το πολιτισμικά ποικιλόμορφο τμήμα της Μελβούρνης, είναι γεμάτο πάγκους street food κάθε είδους από βιετναμέζικη κουζίνα έως ελληνική.
16. Constitución, Μπουένος Άιρες (125% άνοδος)
buenos aires
Η αναπτυσσόμενη μουσική και καλλιτεχνική σκηνή και μερικά από τα γνωστά club της περιοχής γνωστά ως milongas είναι ο λόγος της ανόδου αυτής της γειτονιάς.
Μ.Gordova
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου