Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Άνοιξε και πάλι για το κοινό το "Caminito del Rey" το πιο θανατηφόρο πέρασμα του κόσμου [Βίντεο]

To Caminito del Rey, γνωστό και ως το πλέον θανατηφόρο πέρασμα του κόσμου, άνοιξε και πάλι για να υποδεχθεί τους λάτρεις της περιπέτειας και της πεζοπορίας, από την Ισπανία και όλο τον κόσμο.

Κομμάτι του φημισμένου περάσματος είχε κλείσει για λόγους ασφαλείας το 2001, όταν πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε

διαδοχικά ατυχήματα, με τις επισκευές που πραγματοποιήθηκαν στα μονοπάτια να τα καθιστούν και πάλι προσβάσιμα σε αναβάτες και πεζοπόρους.

Οι τοπικές αρχές της Ανδαλουσίας χρηματοδότησαν τα έργα στο Caminito del Rey (μονοπάτάκι του βασιλιά), το οποίο έχει μήκος 3 χιλιόμετρα, πλάτος μόλις ένα μέτρο και βρίσκεται κοντά στην πόλη Μάλαγα, στον νότο της Ισπανίας.

Με το πέρασμα των χρόνων, το Caminito del Rey, το οποίο βρίσκεται σε ύψος 100 μέτρων πάνω από το έδαφος, έγινε δημοφιλές, με τους πλέον ριψοκίνδυνους ορειβάτες να το επισκέπτονται συχνά.

Το πέρασμα κατασκευάστηκε το 1905, προκειμένου να μεταφέρουν υλικά οι εργαζόμενοι δύο υδροηλεκτρικών σταθμών που βρίσκονται στην περιοχή, και το 1921 πήρε το όνομά του, όταν ο Αλφόνσο ο 13ος πέρασε από εκεί, για να εγκαινιάσει ένα παρακείμενο φράγμα.

Ξενάγηση στο βασιλιά Caminito, όπου μπορείτε να εκτιμήσετε την ομορφιά του τόπου και την ανακαίνιση του μικρού δρόμου. Βλέποντας το βίντεο ξέρετε τι χάνετε.... τοΔείτε το βίντεο:
Το ανακαινισμένο μονοπάτι άνοιξε για το κοινό στις 28 Μαρτίου και είναι αρκετά πιο ασφαλές, σε σχέση με το παρελθόν.
M.Gordova
Το βίντεο είναι: tu amigo urifriski
Πηγή: e-radio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου