Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τραγωδία στη Ρόδο: Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το ναυάγιο του "δουλεμπορικού" [συγκλονιστικά βίντεο]

 Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους, ότι σε μια από τις πιο κεντρικές παραλίες της Ρόδου,στην παραλία Ζέφυρος προσέγγισε  σήμερα το πρωί ανενόχλητο δουλεμπορικό σκάφος μεταφέροντας 90 τουλάχιστον μετανάστες, το οποίο στη συνέχεια ναυάγησε σε βραχώδη περιοχή, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την ακτή.

Μέχρι αυτή την ώρα οι νεκροί ανέρχονται σε τρεις αλλά

εκφράζονται φόβοι και για περισσότερα άτομα

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ένα ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε σε βραχώδη ακτή πολύ κοντά στην πόλη της Ρόδου, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, ενώ ήδη έχουν διασωθεί 80 άτομα, 23 από τους οποίους έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού, με υποθερμία και μικροτραυματισμούς.
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης άνθρωποι κάθε ηλικίας, έβγαιναν κολυμπώντας από τη θάλασσα προτού βουλιάξει το σκάφος, το οποίο προσάραξε σε βράχια, ένώ έχει στηθεί τεράστια η επιχείρηση διάσωσης από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, το λιμενικό, την αστυνομία και δεκάδες εθελοντές, όπως αναφέρει το rodosreport.gr.

Όσοι κρίνεται αναγκαίο και χρειάζονται πρώτες βοήθειες επειγόντως μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου
Δείτε τα συγκλονιστικά το βίντεο που δείχνει τους μετανάστες να παλεύουν για να σωθούν.



Οι διασώστες με τους λιμενικούς, έδωσαν μάχη για πάνω από μία ώρα για να μπορέσουν να βγάλουν με ασφάλεια τον κόσμο από την θάλασσα.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου έχουν μεταφερθεί συνολικά 23 άτομα που έχουν τραυματιστεί στο ναυάγιο και οι υπόλοιποι μεταφέρονται σταδιακά με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
































Μ.Gordova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου