Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ενα σπάνιο και επικίνδυνο επάγγελμα: Αλλάζουν βάρδια στον φάρο σαν κασκαντέρ πάνω από τα τεράστια κύματα [2 βίντεο]

Αφού τα πλοία έχουν διασχίσει  τα 380 ναυτικά μίλια περίπου από το Φινιστέρο μέχρι το (Ouessant) Ούζαντ, πριν μπουν στο στενό της Μάγχης και λίγο πριν αφήσουν πίσω τους το "Bay of  Navy" αντικρίζουν πάνω στον ύφαλο Μεν Τενσέλ αυτόν τον υπέροχο και θαλασσοδαρμένο φάρο που βρίσκεται  ανάμεσα στα νησιά Ουζάντ (Ouessant) και Μολέν(Molene), δεσπόζει ο φάρος Κερεόν και στην περιοχή τις περισσότερες ημέρες του χρόνου επικρατεί θαλασσοταραχή.
Ο φάρος
λειτουργεί από το 1916, ωστόσο, από το 1982 αποφασίστηκε οι φύλακες να εργάζονται και να ζουν πάνω στον φάρο για να ελέγχουν τη λειτουργία τους.
Η αλλαγή βάρδιας, ωστόσο, είναι πραγματικά επικίνδυνη με τους φύλακες να είναι αναγκασμένοι να κινούνται σαν πραγματικοί κασκαντέρ υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Τα πλάνα του εντυπωσιακού βίντεο είναι από το ντοκιμαντέρ του Γάλλου σκηνοθέτη Τιερί Μαρσαντέρ που πραγματεύεται τη ζωή και την καθημερινότητα των φαροφυλάκων.
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι ενώ το καταγεγραμμένο περιστατικό χρονολογείται το 2004, όταν και οι φαροφύλακες Ζαν Φιλιπ Ροκ και Μπράιαν ο Ρορκ άφησαν για πάντα τον αφιλόξενο φάρο.

Αυτό το βίντεο που θα δείτε είναι σχεδόν σε ήρεμα νερά "σπάνιο" φαινόμενο  για τους ναυτικούς στον Βισκαϊκό!


Δείτε τώρα πως είναι σχεδόν τις περισσότερες μέρες του χρόνου η "θάλασσα" στο συγκεκριμένο  Βορειότερο σημείο του Βισκαϊκού Κόλπου και λίγο πριν μπούμε στο στενό της Μαγχης.

M. Gordova
M. Gordova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου