Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Εκδηλώσεις σ’ όλη τη χώρα ...για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (ΦΩΤΟ)

Σ’ όλη τη χώρα και στο εξωτερικό, σήμερα και την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαΐου, ο απανταχού ποντιακός Ελληνισμός πραγματοποιεί εκδηλώσεις σε πόλεις, κωμοπόλεις και...
χωριά, για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των προγόνων τους. 
Θα θυμηθουν και θα τιμήσουν τους 353.000 νεκρούς τους που
υπήρξαν θύματα της θηριωδίας του κεμαλισμού στην Τουρκία, από το 1914-1922.

Στην Αθήνα τα Ποντιακά Σωματεία Νοτίου Ελλάδος και Νήσων θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 6:30 μ.μ. εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, με χαιρετισμούς του προέδρου της ΠΟΕ Γεωργίου Βαρυθυμιάδη της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και του αντιπροέδρου της Αρμενικής Βουλής Εντ. Σχαρμαζάνωφ.
Θα ακολουθήσει πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.

Στον Πειραιά θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία μνήμης με αφετηρία την πλατεία Κοραή και τέρμα την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Σοφίας με χαιρετισμούς των προέδρων των ποντιακών σωματείων Χρ. Τοπαλίδη και Γ. Παρχαρίδη και ομιλία από τον σερίφη στη Μασαχουσέτη Π. Κουτουντζιάν και πορεία στο τουρκικό προξενείο

Στις Σέρρες η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και θα συμμετάσχουν όλοι οι ποντιακοί σύλλογοι του νομού Σερρών, με συγκέντρωση στις 7:30 μ.μ. στην Πλατεία Δικαστηρίων και πορεία στις 8, επι της οδού Μεραρχίας και παράδοση ψηφίσματος στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών.

Στις 8:30 θ’ αρχίσουν οι εκδηλώσεις στην πλατεία Ελευθερίας, με χαιρετισμούς επισήμων, ενώ κεντρικός ομιλητής για τη Γενοκτονία των Ποντίων, θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης.

Θα ακολουθήσει ανάγνωση Ψηφίσματος, θ’ ακουστούν τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου Σιντικής « οι Κομνηνοί», τραγούδια της γενοκτονίας από καλλιτέχνες του νομού και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με χορούς από τον πολιτιστικό σύλλογο Λιθοτόπου και πυρρίχιο από μέλη των συλλόγων.


1) Απαγχονισμοί ποντίων προκρίτων 


2) Εκαψαν τους κατοίκους χωριού ζωντανούς μέσα σε εκκλησιά!

Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου