Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αρχαία Ελληνική πόλη που διατίθενται προς πώληση στην Τουρκία

Βαργυλίας χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται κοντά στο Güllük Bay στη βόρεια ακτή της χερσονήσου της Αλικαρνασσού [Πηγή: Hurriyet]
 
Τα ερείπια της αρχαίας πόλης έχουν τεθεί προς πώληση στην Τουρκία. Βαργυλίας, η οποία χρονολογείται από τον πέμπτο αιώνα π.Χ., βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, ένα δημοφιλές σημείο διακοπών. Είναι που διαφημίζεται από ένα μεσιτικό γραφείο ακριβώς όπως ένα σπίτι διακοπών, αν και η περιοχή προστατεύεται από οικοδομικές εργασίες, οι εκθέσεις BirGun νέα ιστοσελίδα. 
Η αγγελία περιγράφει
«ένας αρχαιολογικός χώρος πρώτου βαθμού, που αντιμετωπίζει το πουλί Ουρανό λίμνη κοντά στο χωριό του Βοσπόρου, με πλήρη θέα στη θάλασσα και θέα στη λίμνη". Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να έχουν βαθιές τσέπες - είναι στην αγορά για 22m τουρκικές λίρες ($ 9,6? £ 6,3 εκατομμύρια). Αλλά αυτοί που είναι πρόθυμοι να πλατσουρίζουν έξω θα μπορούσε να βρει όλα τα είδη των θησαυρών κάτω από το έδαφος που δεν έχει ανασκαφεί. Πιστεύεται Η περιοχή περιλαμβάνει τα ερείπια ενός αμφιθεάτρου, ναός και Βυζαντινής εποχής νεκρόπολη.

"Ιδιωτική ιδιοκτησία των θέσεων αυτών παρεμποδίζει αρχαιολογικό έργο», λέει ο Binnur Τσελεμπή από την Ένωση Αρχαιολόγων.
"Ωστόσο, το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που αποκτούν αυτές τις τοποθεσίες μπορεί να διεξάγουν οποιεσδήποτε κατασκευαστικές δραστηριότητες."
Η ιστοσελίδα έρχεται ακόμη και με ένα κομμάτι της ελληνικής μυθολογίας. Λέγεται ότι ο μυθικός ήρωας Βελλεροφόντης το όνομά του από τον φίλο του Bargylos, ο οποίος πέθανε αφού τον κλώτσησε το φτερωτό άλογο Πήγασος.
M.Gordova
Πηγή: BBC news website /Arxaeologynewsnetwork.blogspot.gr
 

Τα ερείπια της αρχαίας πόλης έχουν τεθεί προς πώληση στην Τουρκία, είναι αναφερθεί. Βαργυλίας, η οποία χρονολογείται από τον πέμπτο αιώνα π.Χ., βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, ένα δημοφιλές σημείο διακοπών. Είναι που διαφημίζεται από ένα μεσιτικό γραφείο ακριβώς όπως ένα σπίτι διακοπών, αν και η περιοχή προστατεύεται από οικοδομικές εργασίες, οι εκθέσεις BirGun νέα ιστοσελίδα.

Read more at: http://archaeologynewsnetwork.blogspot.gr/2015/01/ancient-greek-city-put-up-for-sale-in.html#.VMABJS7M_Df
Follow us: @ArchaeoNewsNet on Twitter | groups/thearchaeologynewsnetwork/ on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου