Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

«Πύλες της Κολάσεως» ένα τουριστικό αξιοθέατο στο Τουρκμενιστάν [Bίντεο]

Αυτός ο γιγάντιος κρατήρας (60 μέτρα σε διάμετρο και 20 βάθος) ονομάζεται Πόρτα στην κόλαση και είναι στην έρημο Καρά, κοντά στο μικρό χωριό του Darvaza. Ιδρύθηκε το 1971, όταν οι Σοβιετικοί γεωλόγοι σε διεξαγωγή αναζήτηση έργων στην περιοχή, με πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και ανακάλυψαν μια σπηλιά που όλος ο εξοπλισμός έχει καταποθεί.
Στο περιστατικό δεν υπήρξαν θύματα, αλλά ως το σπήλαιο γεμάτο με φυσικό αέριο, οι γεωλόγοι αποφάσισαν να βάλουν φωτιά για την αποφυγή δηλητηρίασης αερίου των ανθρώπων και των ζώων, και η σκέψη ότι η φωτιά θα σβήσει σε λίγες μέρες. Ωστόσο, η φωτιά έχει ήδη περισσότερα από 40 ενεργά χρόνια, δίνοντας το
λαμπερό κρατήρα την εμφάνιση της μια πραγματική πύλη προς την κόλαση.
Τώρα, η κυβέρνηση της χώρας, η οποία δέχεται μόνο 10.000 έως 12.000 τουρίστες κάθε χρόνο, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το "όνομα" η πόρτα προς την κόλαση ως ένα τουριστικό αξιοθέατο, νομίζοντας ότι έτσι θα προσελκήσει οικοτουρίστες. Παρουσιάστηκε ως «Η πόρτα για την κόλαση». «Έτσι προσελκύει περισσότερο το ενδιαφέρον κάθε χρόνο, κυρίως σε ξένους τουρίστες. 
"Αυτή η άψυχη έρημος θα μπορούσε σύντομα να γίνει ένας πολύ ενδιαφέρον προορισμός" για περιπέτεια.
 Δείτε το Βίντεο και θα καταλάβετε:
M.Gordova
www.sikamia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου