Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ξέρετε πόσα χρόνια χρειάζονται για να διαλυθούν τα σκουπίδια που πετάμε στη θάλασσα;

Μεγάλες οι επιπτώσεις στο περιβάλλον. Έως και 1.000.000 χρόνια χρειάζονται για να διαλυθεί ένα γυάλινο μπουκάλι
Η φύση έχει φροντίσει να ανακυκλώνει τα υλικά της  όμως τα ανθρώπινα δημιουργήματα δεν καταστρέφονται εύκολα. Πολλές φορές βλέπουμε στην παραλία ή στη θάλασσα να επιπλέουν σκουπίδια , αλλά αλήθεια πόσο χρόνο  χρειάζονται για να διαλυθούν φυσικά;;
Στη φωτογραφία, που ακολουθεί μπορούμε να δούμε πόσος χρόνος χρειάζεται για να διαλυθούν στη θάλασσα διάφορα  υλικά, όπως μας ενημερώνει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.
Οι χρόνοι, που αναλογούν στη
διάλυση των σκουπιδιών είναι πολύ μεγαλύτεροι από αυτούς, που φανταζόμαστε!! Έτσι, ενώ φυτικά προϊόντα, όπως φλούδες και κομμάτια φρούτων και λαχανικών διαλύονται σε μερικές εβδομάδες, δεν ισχύει το ίδιο και για ένα αλουμινένιο τενεκεδάκι, που χρειάζεται 80-200 χρόνια. Ένα πλαστικό μπουκάλι θα χρειαστεί τουλάχιστον 450 χρόνια, ενώ  το γυάλινο μπουκάλι ανήκει στην χειρότερη κατηγορία, θέλοντας 1.000.000 χρόνια για να διαλυθεί στη θάλασσα!!
Ας αναλογιστούμε λοιπόν τις επιπτώσεις, που υπάρχουν κάθε φορά ,που αδιαφορώντας αφήνουμε σκουπίδια σε κάποια παραλία ή τα πετάμε στη θάλασσα. Και το παραμικρό σκουπίδι έχει συγκλονιστικές συνέπειες για το περιβάλλον, που ζούμε.
Δείτε τις παρακάτω εικόνες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου