Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Απλήρωτοι 3 μήνες οι ναυτικοί του Άγιος Γεώργιος, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και ματαιώθηκε το δρομολόγιο

Οι μικρές Κυκλάδες σε εγκατάλειψη .....

Οι οικογένειες των ναυτεργατών σε εγκατάλειψη
 Οι οικογένειες τους περνούν πολύ δύσκολα
 και απελπίζονται...
Η σκληρή αυτή εργασία του ναυτικού, στην κουβέρτα, στη μηχανή και όχι μόνο δεν εκτιμάται από τους εφοπλιστές, όπως πάντα.
Ούτε από τον κ.υπουργό Ναυτιλίας όμως...
Ο οποίος χίλιες φορές έχει δηλώσει πως δεν δύναται να παρέμβει...
Αγνοια νομοθεσίας, δεν το πιστεύουμε..
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, που εφάρμοσε για τους ναυτεργάτες του "Πηνελόπη Α", τον νόμο περί προστασίας των ναυτικών, με τους τρεις μισθούς από τον ΝΑΤ και το παρουσίασε ως δική του ευεργεσία.
Και ας το έπραξε με μεγάλη καθυστέρηση...

Τα δάκρυα του περήφανου Έλληνα ναυτεργάτη, που δουλεύει,αλλά είναι απλήρωτος και αδυνατεί να προσφέρει στα παιδιά του ότι κάθε πατέρας επιθυμεί,  όπως σπουδές και φροντιστήρια, δεν συγκινούν ούτε την πολιτική εξουσία
 του ΥΝΑ.
Ούτε τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά, που δεν εφαρμόζει τους νόμους,
όπως έχει υποχρέωση...

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, εξέδωσε ανακοίνωση για την επίσχεση εργασίας στο επιβατηγό Άγιος Γεώργιος:
Από τις 20/11/2013 το πλήρωμα του Ε/Γ -Ο /Γ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ύστερα και από προειδοποίηση  προς την εταιρεία από τις 13/11/2013 προχώρησε σε επίσχεση εργασίας διεκδηκόντας δεδουλευμένα 4 και πλέον μηνών. Στην επίσχεση συμμετέχουν το πλήρωμα κουβέρτας καθώς επίσης και μέλη πλήρώματος μηχανστασίου.

Το θράσος της εταιρείας με την στήριξη του ΥΝΑ ήταν να εκδίδει εισιτήρια για τις Δυτ.Κυκλάδες ενώ το πλοίο βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας,εμπαίζοντας έτσι το επιβατικό κοινό που περίμενε να ταξιδέψει με το μοναδικό αυτό πλοίο.που εξυπηρετεί την εν λόγω  γραμμή.
Ο ΥΝΑ κ.Μ.Βαρβιτσιώτης από την άλλη εμπαίζει συστηματικά και κατ'εξακολούθηση τους νησιώτες μας λέγοντας ότι δήθεν έλυσε τα προβληματα της συγκοινωνίας των νήσων ενώ στην πραγματικότητα τα αφήνει πολλές μέρες χωρίς συγκοινωνία,φέρνοντας τους έτσι σε απόγνωση και παράλληλα ζητά από τους ναυτικούς να ταξιδεύουν τα πλοία απλήρωτοι.
Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί από τον Υπουργό και τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος την τήρηση της νομοθεσίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας στον νευραλγικό τομέα των ακτοπλοικών γραμμών
Υπογραμμίζουμε ότι συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των μελών της ΠΕΝΕΝ στα Δ/Ξ «PROMITHEAS» και «THISSEAS» της ναυτιλιακής εταιρείας ANDRIAMARSHIPPING και μέχρι στιγμής ούτε η εταιρεία ούτε το ΥΝΑ έχουν προβεί σε καμιά ενέργεια προκειμένου να δοθεί λύση σε ότι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων των Ναυτικών.
Τέλος η ΠΕΝΕΝ με έγγραφά της έχει προειδοποιήσει με επίσχεση εργασίας τουλάχιστον για 4 Ε/Γ-Ο/Γ πλοία στον χώρο της Ακτοπλοΐας.

 

1 σχόλιο:

  1. 42 ετών πλοίο και μάλιστα επιβατικό ξέρετε άλλο από αυτό εδώ; Δείτε το:http://marinetraffic.com/gr/ais/details/ships/7205063/vessel:AGIOS_GEORGIOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή