Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Πρόστιμα 2.700 ευρώ για τρείς σκύλους! [ Κυνηγόσκυλα ]

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΦΙΛΟΖΩΗΣ

Μία πραγματικά απίστευτη περιπέτεια έζησαν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου της Κορίνθου Μιχάλης Παλαιολόγος και Μάκης Δέδες, κάτοικοι Λουτρακίου, επιστρέφοντας από τη Βόρεια Ελλάδα.

Μια περιπέτεια που κατέληξε σε πρόστιμα ύψους 2.700 ευρώ! Ολα ξεκίνησαν γύρω στις 8 το πρωί της 30ής Οκτωβρίου όταν στα διόδια Μαλγάρων στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών τους σταμάτησε η Τροχαία μετά από καταγγελία της κυρίας Δ.Ε., η οποία πιθανότατα τους ακολουθούσε για πολλά χιλιόμετρα. Τα όργανα της Τροχαίας αφού έλεγξαν όλα τα έγραφα του
αυτοκινήτου και τα βρήκαν απολύτως τυπικά και νόμιμα δήλωσαν αναρμόδια για έλεγχο της «ευζωίας» των σκύλων κατά τη μεταφορά τους. Ομως οι αστυνομικοί υποκύπτοντας στις πιέσεις της κυρίας που ζητούσε τη δίωξη (!) τους δεν επέτρεψαν στους δυο κυνηγούς να αποχωρήσουν.
Πρόστιμα 2.700 ευρώ για τρεις σκύλους!
Η προσπάθεια των «οργάνων» να βρουν κάποια άκρη με τη νομοθεσία που διέπει τη μεταφορά των ζώων συντροφιάς, κράτησε 3-4 ώρες (!) έως ότου κυνηγοί και σκύλοι μαζί με την επίμονη κυρία οδηγήθηκαν από το Τμήμα της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλάστρας όπου η «ομηρεία» κράτησε ακόμα 3-4 ώρες, δηλαδή ένα οκτάωρο! Το τελικό αποτέλεσμα της «προσαγωγής» που εξελίχτηκε σε πολύωρη «αιχμαλωσία» των δύο κυνηγών ήταν να φύγουν από το συγκεκριμένο τμήμα με πρόστιμα συνολικού ύψους 2.700 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις που αναγράφηκαν σε έντυπα «Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης για Αδικήματα του νόμου 2323» για τη λειτουργία των... λαϊκών αγορών!
Οι παραβάσεις και τα πρόστιμα όπως ακριβώς περιγράφονται στις «Βεβαιώσεις παράβασης» είναι οι εξής:
1) Κατελήφθη να στερείται τα βιβλιάρια υγείας τριών σκύλων. (Επιβαλλόμενο πρόστιμο 3ΟΟ Χ3 =900 ευρώ)
2) Κατελήφθη να έχει παραλείψει την τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων, τριών σκύλων. (Επιβαλλόμενο πρόστιμο 3ΟΟ Χ3 =900 ευρώ)
3) Κατελήφθη να μην έχει μεριμνήσει για την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή τριών σκύλων. (Επιβαλλόμενο πρόστιμο 3ΟΟ Χ3 =900 ευρώ)
Εξουθενομένοι οι δυο κυνηγοί Μάκης Δέδες και Μιχάλης Παλαιολόγος περασμένα μεσάνυχτα πια, μετά την οκτάωρη «κράτηση» πλησιάζουν στον προορισμό τους και στα σπίτια τους, στο Λουτράκι, μαζί με τον συντά
Εξουθενομένοι οι δυο κυνηγοί Μάκης Δέδες και Μιχάλης Παλαιολόγος περασμένα μεσάνυχτα πια, μετά την οκτάωρη «κράτηση» πλησιάζουν στον προορισμό τους και στα σπίτια τους, στο Λουτράκι, μαζί με τον συντάκτη του «Εθνος - Κυνήγι» Νίκο Φωτακόπουλο.
Βιβλιάριο υγείας...
Αναρωτιέται λοιπόν κάθε λογικός πολίτης αυτής της χώρας βλέποντας τα αστρονομικά πρόστιμα των 2.700 ευρώ: Είναι δυνατόν, κάθε ιδιοκτήτης σκύλου σε οποιαδήποτε μετακίνησή του να έχει μαζί του το βιβλιάριο υγείας όπως αναφέρει η διευκρινιστική εγκύκλιος 1969/100521 του νόμου 4039/2012;
Ποιος ζωόφιλος που πηγαίνει τον σκύλο του βόλτα ή τον παίρνει μαζί του στην κυριακάτικη εκδρομή έχει μαζί του το βιβλιάριο υγείας; Οπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων τα τρία σκυλιά είχαν βιβλιάρια υγείας, όμως οι κάτοχοι των σκύλων δεν τα είχαν μαζί τους ενώ δεν τους δόθηκε η δυνατότητα (προθεσμία) να τα προσκομίσουν.
Ο επιφανής δικηγόρος Αθηνών κ Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κυνηγός και κυνόφιλος και αυτός, ήταν ο πρώτος που παρείχε άμεσα και αφιλοκερδώς τις νομικές του συμβουλές στους δυο κυνηγούς...
Ο επιφανής δικηγόρος Αθηνών κ Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κυνηγός και κυνόφιλος και αυτός, ήταν ο πρώτος που παρείχε άμεσα και αφιλοκερδώς τις νομικές του συμβουλές στους δυο κυνηγούς...
Οσο για το πρόστιμο για τη μη τήρηση των κανόνων ευζωίας ο επιβάλλων τη χρηματική ποινή δεν αναφέρει ποια ακριβώς ήταν η παράβαση. Οπως θα μπορούσε π.χ. να είναι η έλλειψη εξαερισμού ή σκιάς και πολύ περισσότερο δεν αναφέρει πού ακριβώς δεν τηρούνται οι κανόνες ευζωίας. Στο σπίτι; Στο κυνήγι ή στο κυνοστάσιο όπου διαμένουν οι σκύλοι; Οπως δεν αναφέρει καν αν οι σκύλοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο ή στην μπαγκαζιέρα ενώ φυσικά δεν αναφέρει αριθμούς και μάρκα αυτοκινήτου. Οπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, η μπαγκαζιέρα που μεταφέρονταν οι συγκεκριμένοι σκύλοι είχε απεριόριστο εξαερισμό, άφθονο χώρο για τρεις σκύλους ενώ έφερε και ειδικό ενσωματωμένο δοχείο νερού χωρητικότητας 30-40 λίτρων...
Τέλος η επιβολή προστίμου για έλλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης είναι ένα πραγματικό μνημείο δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας ή αν θέλετε ακαμψίας του δημόσιου λειτουργού. Επιβλήθηκε πρόστιμο ενώ τόσο ιδιοχείρως όσο και στο ίδιο το έντυπο αναφέρεται ότι δεν έγινε καν έλεγχος επειδή η υπηρεσία δεν διαθέτει ανιχνευτή! Απίστευτο και όμως αληθινό!
Ο πρόεδρος της ΣΤ ΚΟΜΑΘ κ Νίκος Καλογεράκος έχει αναλάβει και προσωπικά την βοήθεια στους δύο κυνηγούς.
Ο πρόεδρος της ΣΤ ΚΟΜΑΘ κ Νίκος Καλογεράκος έχει αναλάβει και προσωπικά την βοήθεια στους δύο κυνηγούς.
Αμεση κινητοποίηση
Μετά από όσα διαβάσατε θα μπορούσατε να γελάσετε με όσα απίθανα συμβαίνουν στη μικρή μας χώρα. Ομως επειδή αυτή η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο νομίζουμε και η κατάληξή της θα επηρεάσει τη... ζωή 200.000 κυνηγών θα πρέπει η εγρήγορση και η κινητοποίηση των αρμοδίων να είναι άμεση. Ευτυχώς πρώτος προσέτρεξε ο γνωστός κυνόφιλος και κυνηγός, κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου διακεκριμένος δικηγόρος Αθηνών που εν μέσω σημαντικής δίκης η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη και στην οποία ήταν συνήγορος, προσπάθησε να βοηθήσει τηλεφωνικά τους δύο κυνηγούς που σαστισμένοι και εξουθενωμένοι όπως ήταν από την πολύωρη «κράτηση» έδειχναν ανήμποροι να βοηθήσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους.
Για το πρόστιμο για τη μη τήρηση των κανόνων ευζωίας ο επιβάλλων τη χρηματική ποινή δεν αναφέρει ποια ακριβώς ήταν η παράβαση.
Για το πρόστιμο για τη μη τήρηση των κανόνων ευζωίας ο επιβάλλων τη χρηματική ποινή δεν αναφέρει ποια ακριβώς ήταν η παράβαση.
Αμεση ήταν και η παρέμβαση του πρόεδρου της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ κ. Νίκου Καλογεράκου καθώς και της νομικής συμβούλου της βορειοελλαδίτικης Ομοσπονδίας κας Σοφίας ΜαΪλιάνη που χειρίζεται πλέον την υπόθεση. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρέμβαση της Γ΄ Ομοσπονδίας Πελοποννήσου που με δήλωση του προέδρου της κ. Κώστα Μαρκόπουλου στο «Εθνος - Κυνήγι» υποσχέθηκε ότι «θα δώσει κάθε είδους βοήθεια, νομική και υλική, μια και αυτή η υπόθεση είναι υπόθεση όλων των κυνηγών», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Νεότερες πληροφορίες λένε ότι τα βιβλιάρια υγείας των τριών σκύλων με τους αριθμούς των μικροτσίπ έχουν αποσταλεί μέσω της νομικής συμβούλου της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ κας ΜαΪλιάνη στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης που πρέπει να επικυρώσει ή να ακυρώσει τα επιβληθέντα πρόστιμα.
Πρόστιμα 2.700 ευρώ για τρεις σκύλους!
Στο επόμενο τεύχος θα έχουμε νεότερα για την εξέλιξη αυτής της... παρατραβηγμένης ιστορίας που όπως φαίνεται θα επηρεάσει με την κατάληξή της τη ζωή και τα ταξίδια κυνηγών και σκύλων. Εως τότε όλοι οι κυνηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Νίκος Φωτακόπουλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νίκος Φωτακόπουλος
Πρόστιμα 2.700 ευρώ για τρεις σκύλους!
 
 
 
 
πηγη:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου