Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Οι βετεράνοι Σερίφου και οι επίλεκτοι διεθνείς παίζουν για φιλανθρωπικό σκοπό (εικόνες)





  • Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, οι επίλεκτοι παλαίμαχοι της Εθνικής Ελλάδος πάνε στη Σέριφο. Και παίζουν με τους παλαίμαχους του νησιού για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο αγώνας, που όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, διοργανώνεται από την Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, θα διεξαχθεί το

  • Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στο γήπεδο Μέσα Αυλώμονα στο Φράγμα στις 6.30 μ.μ. ενώ θα προηγηθεί αγώνας επίδειξης, από τους μικρούς ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας του νησιού.


Ως γιορτή αντιμετωπίζεται από τους κατοίκους της Σερίφου, ο αγώνα που θα δώσουν οι βετεράνοι άσοι του νησιού, με τους αντίστοιχους επίλεκτους, που έχουν φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Και ομολογούμε, ότι αποτελεί τιμή για εμάς, η κλήση από τους διοργανωτές της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, να παρευρεθούμε σ’ αυτή τη γιορτή, που είναι πλέον θεσμός για το νησί ‘σμαράγδι’ των Κυκλάδων. Ένας θεσμός, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται για τέσσερα χρόνια στο γήπεδο του Αυλόμωνα, με τον ‘ξερό’ χωμάτινο αγωνιστικό χώρο.

Πέρσι το καλοκαίρι όμως, στον πέμπτο αγώνα στην Σέριφο, τα παιδιά από την Π.Ε.Φ.Ο. του νησιού, με πολύ προσωπική εργασία και κυρίως έξοδα, κατάφεραν να αξιοποιήσουν την πρώτη ύλη με τον πλαστικό τάπητα που τους έστειλε ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης. Και δημιούργησαν ένα γήπεδο κόσμημα για την περιοχή. Γήπεδο , που εγκαινιάστηκε με πανηγυρικό τρόπο, πέρσι, με την παρουσία του Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος έχει καταγωγή από το νησί. Γι αυτό άλλωστε και οι δύο ομάδες παίζουν τα πέντε τελευταία χρόνια παραμονή Χριστουγέννων, στο γήπεδο του Αλίμου, για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου.
Πέντε οι μέχρι τώρα αγώνες των δύο ομάδων στην Σέριφο, και ισάριθμοι στον Αλιμο. Που σημαίνει, ότι ο αγώνα που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, θα είναι ο ενδέκατος μεταξύ των δύο ομάδων. Γι αυτό και τον χαρακτηρίζουμε αγώνα θεσμό, που αναδεικνύει και το κοινωνικό πρόσωπο της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, η οποία επιτελεί σπουδαίο έργο , με την πλουσιότατη κοινωνική της δράση.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΝΟΒΑΣ: «ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΤΗ ΣΕΡΙΦΟ ΣΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ»



Ο Ανδρέας Μπονόβας με τον Παναγιώτη Κελεσίδη, το αχώριστο δίδυμο των επίλεκτων βετεράνων διεθνών, σηκώνουν το Κύπελλο, που τους είχε δοθεί πέρσι από τους διοργανωτές, έχοντας στην μέση την «ψυχή» των εκδηλώσεων Γιάννη Λιμβαίο

Η σπουδαία δράση λοιπόν των μελών της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, συνεχίζεται, αφού το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, θα διεξαχθεί στις 6.30 μ.μ , υπό την αιγίδα τους στο γήπεδο του φράγματος , ο αγώνας μεταξύ μικτής παλαιμάχων Σερίφου και Μικτής παλαιμάχων Ελλάδος. Την ομάδα της Μικτής Παλαιμάχων Ελλάδος συνθέτουν μερικές από τις μεγαλύτερες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που τίμησαν τη φανέλα με το εθνόσημο αλλά και τις ομάδες τους.
Ο δημιουργός της ομάδος επίλεκτων Ανδρέας Μπονόβας μεταξύ άλλων, μας επεσήμανε: «Είναι χαρά για εμάς, να αγωνιζόμαστε για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στην ομάδα, φιλοδοξούμε να υπάρχει μια βάση τριάντα ποδοσφαιριστών, που έχουν τιμήσει το εθνόσημο, αλλά και τις ομάδες τους. Και τούτο, γιατί πρέπει να ανταποκριθούμε επάξια όπου μας καλούν», μας τόνισε και συνέχισε: «Με την Σέριφο, που την αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή ως νησί για τις ομορφιές της και λατρέψαμε τους κατοίκους της, είμαστε συναισθηματικά δεμένοι.
Και για αυτό την κύρια ευθύνη φέρουν οι διοικούντες το παράρτημα της Π.Ε.Φ.Ο. στο νησί, που από το πρώτο παιχνίδι, που δώσαμε στο νησί, πριν πέντε χρόνια, μας αγκάλιασαν και μας έκαναν να νοιώσουμε ότι είμαστε οικογένεια . Νοιώθουμε λοιπόν την Σέριφο, ως σπίτι μας και δεν είναι τυχαίο, ότι ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ως βασικό μέλος των βετεράνων της Εθνικής Ελλάδος, είχε επιλέξει το νησί, για να κάνει πριν τρία χρόνια την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του. Και είναι τιμή μας, που θα αγωνιστούμε ακόμη μια φορά σ΄ αυτό το νησί στολίδι, για φιλανθρωπικό σκοπό, επιβεβαιώνοντας, ότι ο αγώνας των επίλεκτων διεθνών της Εθνικής με τους βετεράνους της Σερίφου, είναι θεσμό»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΜΒΑΙΟΣ: «ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΣ»





Οι Πέτρος Λιβάνιος, και ο Γιάννης Λιμβαίος, είναι εκ των ιδρυτικών στελεχών της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου (σ.σ. ο πρώτος είναι και πρόεδρος και ο δεύτερος ταμίας) και εκ των θεμέλιων λίθων, πάνω στον οποίο κτίστηκε ο θεσμός. Ό ένας συμπληρώνει τον άλλον τόσο στον λόγο όσο και στη δράση.


Σ’ ένα καρτ-ποστάλ, εικόνες από τις εκδηλώσεις της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου στα 15χρονια της ύπαρξής της

«Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε για ακόμη μια φορά στο νησί μας ιερά τέρατα του ελληνικού ποδοσφαίρου μας. Να έλθουμε για ακόμη μια φορά κοντά με τα ποδοσφαιρικά μας ινδάλματα. Να αγωνιστούμε κόντρα σε άσους, που έχουν γράψει ξεχωριστές σελίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ο Ανδρέας Μπονόβας, ο Πέτρος Ξανθόπουλος, ο Σίνιτσα Γκόγκιτς, ο Γιώργος Βαϊτσης, Χρήστος Καλτσας, και τόσοι άλλοι, που συμμετέχουν στην μικτή ομάδα Ελλήνων διεθνών, και οι όποιοι μας έχουν χαρίσει, ως οπαδούς του Ολυμπιακού, όμορφες στιγμές.
Όμως οι άσοι που θα έλθουν για έκτη φορά στο νησί μας, με την μεικτή επίλεκτων διεθνών, εκτός του Ολυμπιακού, έχουν αγωνιστεί σε Παναθηναίκό, ΑΕΚ. Αρη, Απόλλωνα, ΠΑΟΚ. Το να παίξουμε μπάλα μαζί τους και να τους φιλοξενήσουμε στο νησί μας, είναι για εμάς μεγάλη υπόθεση. Και είναι σημαντικό ως γεγονός, να θυμηθούνε οι παλιοί, αλλά να μάθουνε και οι νεότεροι, που πολλούς από αυτούς τους άσους η δεν τους έχουνε δει αγωνιζόμενους, η απλά έχουν ακούσει για τα κατορθώματά τους» , μας τόνισε ο Γιάννης Λιμβαίος

Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Φ.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ



Μερικές από τις ευχαριστήριες επιστολές, που έχουν σταλεί στην Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, για την κοινωνική της δράση ‘σκαναρισμένες’, για το λεύκωμα που ετοιμάζεται να εκδώσει με τη δράση της

Οι διοικούντες και τα μέλη της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, με την δράση τους τα 15 τελευταία χρόνια, βάζουν γκολ στην ανθρωπιά. Ίσως είναι οι καλύτεροι κοινωνοί σε όλα όσα πρεσβεύει με την ιδρυτική της διακήρυξη η Πανελλήνια Ένωση Φίλων της λαοφιλούς ομάδος.
 Και με την μέχρι τώρα δράση τους, πιστοποιούν ότι ο αθλητισμός και δει το ποδόσφαιρο, δεν έχει σύνορα και επιβάλετε όσοι το υπηρετούν να ποιούν ήθος και να βοηθούν με τις ενέργειές τους την κοινωνία. Όπως κάνουν δηλαδή εδώ και 15 χρόνια κάνουν οι άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει την Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου.
Και η δικαίωση στον κοινωνικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους, έρχεται με τις ευχαριστήριες επιστολές, που λαμβάνουν για τη δράση τους. Δεν είναι μικρό πράγμα άλλωστε, να τους στέλνει ευχαριστήριο το Υπουργείο Υγείας για την αγορά βιοχημικού αναλυτή αίματος αξίας 11.000 ευρώ, που έκαναν δώρο στο Αγροτικό Ιατρείο Σερίφου!
 Η ακόμη το Υπουργείο Παιδείας, για την αγορά και τοποθέτηση των δύο φωτεινών σηματοδοτών, που θα διευκολύνουν στην ασφαλή διέλευση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου από τον κεντρικό δρόμο. Και ακόμη για την αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού. Μέχρι και για τη δημιουργία παιδικής χαράς αξίας 2.300 ευρώ στο νηπιαγωγείο του νησιού φρόντισαν τα μέλη της Π.Ε.Φ.Ο. του γραφικού και πανέμορφου νησιού!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ …ΤΙΜΕΣ



Ο πρόεδρος της ΠΑΕΦΟ Σερίφου Πέτρος Λιβάνιος, με την οικογένεια του Γιάννη Λιμβαίου και τους Λίμα-Μπέλλο

Ή ακόμη οι ευχαριστήριες επιστολές από τον Δήμο Αλίμου, για την προσφορά στο κοινωνικό παντοπωλείο και από Κέντρα παιδιών με ειδικές ανάγκες, για την αποστολή αναπηρικών αμαξίδιων , που προήλθαν από συλλογή ενός τόνου από καπάκια! Στις δράσεις που προαναφέραμε, αξίζει να προσθέσουμε ότι στις πίτες που κόβει και τους χορούς που κάνει η Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, έχει τιμήσει μεγάλους άσους του Ολυμπιακού, όλων των τμημάτων.
Αλλά και αθλητές άλλων συλλόγων όπως την επί σειρά Πρωταθλήτριά κολύμβησης Βιβή Πρωτόπαπα, φανερώνοντας ότι ο αθλητισμός ενώνει και ότι πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι πολιτισμός. Να σημειώσουμε ακόμη την τιμή που έκανε πέρσι η Π.Ε.Δ.Ο. Σερίφου στον επί σειρά ετών πρόεδρο του ΠΣΑΠ και από τις ‘σημαίες’ στην ιστορία του Παναθηναϊκού Αντώνη Αντωνιάδη. Και όπως ο «Θρύλος» είναι ο μόνιμος πρωταθλητής στη χώρα, θα τολμούσαμε να γράψουμε ότι η ΠΕΦΟ Σερίφου, είναι η μόνιμη Πρωταθλήτρια προσφοράς στο Συνδεσμιακό κίνημα των Κυκλάδων. Και ίσως όχι μόνο των Κυκλάδων, αφού, δε γνωρίζουμε πολλούς Συνδέσμους Φιλάθλων και από άλλες ομάδες, να πρωτοπορούν με τέτοιου είδους δράσεις.

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ»



Πλούσια δώρα και μπάλες, όπως αυτές που κρατάει στα χέρια του ο Πέτρος Λιβάνιος, θα έχουν την τύχη να κερδίσουν οι παρευρισκόμενοι θεατές στον αγώνα του Σαββάτου 22 Ιουνίου, αγοράζοντας λαχνούς για οικονομική επιτυχία του φιλανθρωπικού σκοπού

Ο πρόεδρος στην Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου Πέτρος Λιβάνιος, επεσήμανε: «Μπορεί το νησί μας να είναι μικρό όμως οι καρδία των κατοίκων της είναι μεγάλη γι’ αυτό και στηρίζουν κάθε μας προσπάθεια. Και για ακόμη μια φορά, τους στέλνουμε το «μεγάλο ευχαριστώ» μας. Τα έσοδα, που θα υπάρξουν από τον αγώνα, θα διατεθούν όπως κάνουνε πάντα για φιλανθρωπικές δράσεις στο νησί. Υπάρχουν πολλές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν και ως Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, καλούμεθα να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο, πάνω στον οποίο θα οικοδομηθεί η κοινωνική μας προσφορά.
Και μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι σε αυτή μας τη προσπάθεια, θα έχουμε αρωγούς μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι απόψεις μας και οι στόχοι για αυτές τις δράσεις συμπλέουν και με τους βετεράνους διεθνείς της Εθνικής Ελλάδος. Απόδειξη αυτού άλλωστε είναι ότι για έκτη φορά θα δώσουν το «παρών» στη Σέριφο, ενώ θα είναι η ενδέκατη μεταξύ μας συνάντηση, σε αυτόν τον αγώνα , που είναι θεσμός και όσο είμαστε καλά θα τον συνεχίζουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΕΦΟ Σερίφου, Πέτρος Λιβάνιος

ΣΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΙΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ



Ο Νίκος Βαμβακούλας, σε ενέργειά του από αγώνα των βετεράνων του Ολυμπιακού

Ο Γιάννης Λιμβαίος όμως, μας ενημέρωσε και για κάτι άλλο. Ότι για πρώτη φορά στην Σέριφο, θα πάνε οι Νίκος Βαμβακούλας και Θεόδωρος Παχατουρίδης και Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. «Είναι χαρά για όλους εμάς, ότι για πρώτη φορά, θα έλθουν στην Σέριφο οι Νίκος Βαμβακούλας και Θεόδωρος Παχατουρίδης, που έχουν τιμήσει και τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο πρώτος βέβαια, είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι που κάνουμε στην Αθήνα, για το κοινωνικό παντοπωλείο Αλίμου, τον Δεκέμβριο του 2017 και με τις ενέργειές τους, μας οδήγησε στην με 3-2 νίκη επί των επίλεκτων.
Θα δούμε με χαρά στο νησί μας τον Νίκο Βαμβακούλα, που είναι αμίμητος και απίθανος σε όλα του. Που υπήρξε 30 φόρες διεθνής, είχε 197 συμμετοχές και πέτυχε 17 γκολ στο διάστημα 1977 -1985, που φόρεσε την φανέλα του «θρύλου» και μας έχει χαρίσει πολλές καλές στιγμές , ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι έμεινε στην ποδοσφαιρική ιστορία του τόπου μας για τις αμίμητες ατάκες του και τα σφυρίγματά του, εντός αγωνιστικού χώρου, για να σταματήσει επιθέσεις των αντιπάλων»

ΚΑΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ


Ο δεύτερος, που γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1967 στην Δράμα ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 16 ετών από την ιστορική τοπική Δόξα , ήρθε στον Ολυμπιακό το 1988. Και μέχρι το 1995 που έφυγε για τον Ιωνικό Νικαίας, συμπλήρωσε 201 από τις συνολικά 465 συμμετοχές που είχε σε εθνικές κατηγορίες.
Παράλληλα, δεν ξεχνάμε ότι πέτυχε και 15, από τα συνολικά 25 γκολ της καριέρας του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Και αυτό δεν το ξεχνάμε ως Ολυμπιακοί. Του Θοδωρή, που «εκλεισε» την καριέρα του στα Χανια το 2002, ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων, η οποία το 1988 αγωνίστηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εναντίον της Γαλλίας και είχε δύο συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών στους αγώνες εναντίον της  . Ολλανδίας  στις 16 Δεκεμβρίου 1987 και της  Ουγγαρίας στις 11 Νοεμβρίου 1992. Και από τη στιγμή που ‘κρέμασε’ τα παπούτσια του ακλούθησε καριέρα προπονητή, φτάνοντας μέχρι τη Εθνική παίδων και Νέων».

ΌΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


Είναι χαρά μας να φιλοξενούμε στο νησί ποδοσφαιριστές, που με την δράση τους κόσμησαν το ποδόσφαιρο της χώρας και με την συμμετοχή τους στην ομάδα επίλεκτων διεθνών, την ανανεώνουν και επιτρέπουν στους φιλάθλους του νησιού, να βλέπουν και νέα πρόσωπα. Πέρσι, είχαν έλθει πρώτη φορά οι Λάμπρος Γεωργιάδης και Θεόδωρος Αρμίλαγος. Δύο πολύ καλά παιδιά, με τα οποία κρατήσαμε και επαφή. Εφέτος λοιπόν εκτός από τους δύο που προαναφέραμε, δηλαδή τους Βαμβακούλα και Παχατουρίδη, θα έλθει και ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Ένας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και έχει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και έχει αγωνιστεί σε Εθνική ομάδα παίδων Νέων και Ελπίδων. Ο Θεοδωρόπουλος, που είναι 47 ετών (σ.σ. γεννήθηκε 27 Ιουνίου 1971) και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Άρη Νίκαιας, πριν πάει στην Προοδευτική με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε δύο περιόδους. Η πρώτη μέχρι το 1993 και η δευτερη από το 1993 μέχρι το 1995, όταν και αναδείχθηκε δύο φόρες ως ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός Β΄ Εθνικής.
Είχε προηγηθεί η παρουσία του στην ΑΕΚ, με την οποία πανηγύρισε το Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής της περίοδο1993-94, για να ακολουθήσουν ο Απόλλωνας Αθηνών, ο Αθηναϊκός, ο Ατρόμητος, η Ρόδος, ο Βύζας Μεγάρων και ο Εθνικός, στον οποίο ‘κρέμασε’ τα παπούτσια τον Ιούνιο του 2004 σε ηλικία 33 ετών, για να ασχοληθεί με την προπονητική, που λατρεύει. Μάλιστα ο Θεοδωρόπουλος, είχε συμπαίκτη την περίοδο 1991-92 στην Προοδευτική και προπονητή του στον Βύζαντα την περίοδο 2001-02 τον Πέτρο Ξάνθόπουλο, που θα μας τιμήσει για δεύτερη φορά με την παρουσία του στο νησί»

ΣΕΡΙΦΟΣ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΠΑ ΠΟΛΥΦΗΜΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΓΟΗΤΕΙΑ

Ο Πέτρος Ξανθόπουλος, που στην εικόνα μας, μιλάει στα παιδάκια του νησιού, από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου αυτοβιογραφίας του Παναγιώτη Κελεσίδη , θα επισκεφτεί με την ομάδα επιλέκτων δεύτερη φορά τη Σέριφο

Στο νησί που κατά την ελληνική μυθολογία, υπήρξε καταφύγιο του Περσέα, ο οποίος σκότωσε την τρομερή Μέδουσα μιας από τις τρεις γοργόνες, που όποιος την έβλεπε κατά πρόσωπο απολιθωνόταν . Αλλά και της μητέρας του Δανάης, που είχε κάνει τον Περσέα με τον Δία, για αυτό και ο βασιλιάς του Άργους Ακρισίας, την έκλεισε σε κουτί με τον Περσέα, και το κουτί κατέληξε στη Σέριφο . Γι αυτό από αρχαίες μαρτυρίες είναι γνωστό ότι οι κάτοικοι της Σερίφου λάτρευαν τον Περσέα, που απεικονίζονταν σε νομίσματα τα οποία βρέθηκαν στο νησί και χρονολογούνται από τον 6ο π.χ. αιώνα. . 
Κατά τον μύθο επίσης, ο Οδυσσέας, στο γυρισμό του από την Τροία για την Ιθάκη πέρασε από την Σέριφο και συνάντησε τον Κύκλωπα Πολύφημο ο οποίος τον κατευόδωσε  σημαδεύοντας τον με το βράχο έξω από τον όρμο του Κουταλά. Υπάρχουν λοιπόν τα Κυκλώπεια Τείχη, μέρος των οποίων είναι ορατά και από το Μεγάλο Λιβάδι. Αυτά ως ένα μικρό δείγμα αναφοράς μας, στην ιστορία του νησιού, που η χώρα της είναι «σκαρφαλωμένη» ως κάστρο σε υψόμετρο 300 μέτρων. Στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα του 2019 όμως, η Σέριφος είναι νησί, που αποπνέει μαγεία. Έχει μια απρόσμενη γοητεία, που θα την χαρακτήριζε κανείς απόκοσμη, αφού στην Σέριφο, δεν έχουν θέση οι κοσμικότητες και το… καταφύγιο για την μεικτή ομάδα παλαιμάχων ελλήνων διεθνών, αφού θα την επισκεφτούν για έκτη συνεχόμενη χρονιά!

ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ



ΣαΗ εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητεςν κάστρο φαντάζει η μεγαλόπρεπη χώρα της Σερίφου, κτισμένη σε υψόμετρο 200μ 

Η Σέριφος, είναι νησί με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, κατοίκους που σε παρασέρνουν στους δικούς τους χαλαρούς, αλλά και συνάμα γλενζέδικους ρυθμούς και εμπνέει τους θαμώνες της. Και εκπέμπει ως χώρος απίστευτη θετική ενέργεια… Έχει μαγευτικές παραλίες, μαγευτικά τοπία, είναι μικρή σε μέγεθος και ευτυχώς λίγο… πρωτόγονη ακόμη ενώ υπόσχεται ιδιαίτερες στιγμές στους επισκέπτες της. Εάν λοιπόν η γαλήνη είναι το ζητούμενο για τον επισκέπτη, τότε η Σέριφος, είναι ο ιδανικός προορισμός!
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Ένα νησί απλό, προσιτό, φιλόξενο. Ιδανικό για ανάπαυση και ανέµελες στυγνές! Παραδοσιακοί οικισμοί, απόκοσμα τοπία, όμορφες παραλίες, γραφικά εκκλησάκια, αυθεντική κυκλαδίτικη αύρα δημιουργούν ένα νησί που όταν το επισκεφθείς για πρώτη φορά θα θες πάντα να επιστρέφεις για να ανακαλύπτεις και κάτι καινούριο. Η Χώρα της Σερίφου είναι από τις πιο γραφικές στην Ελλάδα έτσι όπως οι ασβεστόλιθοι προσκολλώνται στην πλευρά του βουνού. Αν πάλι θέλετε πιο έντονους ρυθμούς και περισσότερο κόσμο κατευθυνθείτε στο λιμάνι ή στη χώρα.


Μια από τις ωραιότερες παραλίες στη Μεσόγειο, είναι η Ψιλή Άμμος

Η ζωή στο Λιβάδι, το λιμάνι στην ανατολική πλευρά της Σερίφου, κινείται… κυκλικά, γύρω από τον μικρό απάνεμο κόλπο. Τα χαρακτηριστικά αλµυρίκια της Σερίφου, που στεφανώνουν τον κολπίσκο παρατηρώντας απλά τις βαρκούλες να χορεύουν, στηριγμένες αέρινα πάνω σε µια θάλασσα, που σε υπνωτίζει µε το μαγικό της μπλε χρώμα. Η ζωή του νησιού συγκεντρώνεται στο Λιµάνι ή αλλιώς Λιβάδι, έναν οικισμό γεμάτο ζωντάνια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Γύρω του, ένας τεράστιος φυσικός όρμος µε γαλήνια νερά και µία από τις μεγαλύτερες παραλίες, τον Αυλόµωνα.


 Άποψη του λιμανιού των Λιβαδιών από την χώρα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Πανέμορφη όταν τη βλέπεις από το λιμάνι , ακόμη πιο όμορφη όταν τη χαζεύεις από κοντά. Κτισμένη έτσι ώστε να «παρατηρεί» σιωπηλά τον όρμο του Λιβαδιού, απύθμενη γραφικότητα και ένα νεοκλασικό κτήριο του 1907, δημιούργημα του Τσίλερ, στο οποίο στεγάζει το Δημαρχείο, παραπέμπει σε κινηματογραφικό σκηνικό.
Όσον αφορά στις παραλίες, τι να πρωτοδιαλέξεις. Η ψιλή άμμος, είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες στη Μεσόγειο, ενώ εντυπώσεις κερδίζει και ο Άγιος Σώστης µε τους δύο γειτονικούς κολπίσκους και το ομώνυμο εκκλησάκι ενώ και ο Πλατύς Γιαλός µε τους τρεις κολπίσκους είναι µια αρκετά ιδιαίτερη πρόταση για μπάνιο ….

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΟΡΥΧΩΝ



Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
Ιστορική φωτογραφία των μελών της αποστολή και των συνοδών μας από την επίσκεψή μας με τους βετεράνους διεθνείς στην Σέριφο το 2016 στο Μνημείο πεσόντων στο Μεγάλο Λειβαδιά. Πολλοί από τους άσους που εικονίζονται, όπως οι Ν. Μποφίλος, Κ. και Χ. Καλτσάς, Ι. Λιμβαίος, Α. Μπονόνας, Π. Κελεσίδης, Ι. Χρυσολαράς. Ν. Πατσιαβούρας, θα είναι παρόντες και τώρα στην ποδοσφαιρική γιορτή του νησιού

Αν γυρίσεις όλη την Σέριφο αυτό που θα σου κάνει σίγουρα εντύπωση είναι τα έντονα σημάδια της μεταλλευτικής δραστηριότητας που υπάρχουν  σχεδόν σε όλο το νησί. Στην περιοχή από τον Κουταλά μέχρι το Μεγάλο Λιβάδι αυτά τα σημάδια είναι ορατά σε κάθε σου βήμα. Η Σέριφος είναι ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο βιομηχανικής ιστορίας.

Είναι κρίμα που δεν έχει γίνει καμιά προσπάθεια ανάδειξης αυτής της πλευράς του νησιού, που ‘βλέπει’ νοτιοδυτικά, και η οποία θα μπορούσε να είναι βιομηχανικό πάρκο! Άραγε, πόσο ενδιαφέρον θα παρουσίαζε αν γίνονταν επισκέψιμες κάποιες από τις εντυπωσιακές στοές που υπάρχουν στο νησί; Γιατί είναι κρίμα που εκτός από μια μικρή έκθεση πετρωμάτων και μεταλλευτικών εργαλείων στο Μουσείο που υπάρχει στο Μεγάλο Λιβάδι, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τον επισκέπτη για να αντλήσει πληροφορίες για αυτό το σημαντικό τμήμα της Ιστορίας της Σερίφου.
 Πάντως ο επισκέπτης που θα αποφασίσει να περιηγηθεί σε αυτές τις περιοχές της Σερίφου θα αποζημιωθεί πολλαπλά. Όλες αυτές οι παλιές εγκαταστάσεις και τα εγκαταλελειμμένα μηχανήματα με φόντο το άγριο τοπίο και το απέραντο γαλάζιο είναι ένα τεράστιο φωτογραφικό πάρκο. Η περιοχή στο Μεγάλο Λιβάδι, ταυτίζεται με την μεγάλη απεργία των εργατών στα ορυχεία μετάλλου τον Αύγουστο του 1916.
Στις συγκρούσεις με την αστυνομία που έγιναν στις 21 του μήνα, σκοτώθηκαν τέσσερις εργάτες. Οι Θεμιστοκλής Κουζούπης, Μιχάλης Ζωίλης, Μιχάλης Μητροφάνης και Γιάννης Πρωτόπαπας, προπάππους της Πρωταθλήτριας μας στην κολύμβηση Βιβής. Ήταν η πρώτη απεργία στην χώρα με νεκρούς, που είχε ως αποτέλεσμα να υπογραφεί στο Διοικητήριο που υπάρχει στο Μέγα Λιβάδι, και ως κτήριο είναι από τα ωραιότερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στο Αιγαίο, για πρώτη φορά στη Ελλάδα συμφωνία  για οκτάωρη απασχόληση.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μάλιστα για τους εργάτες που σκοτώθηκαν δημιουργήθηκε και εγκαινιάστηκε στις 21 Αύγουστου 1984. όταν Υπουργός Εργασίας ήταν ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος

Αγώνας σε γήπεδο με χορτοτάπητα, με δώρα και πολλές εκπλήξεις…


Όμως ας επιστρέψουμε στο αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης. Το παιχνίδι λοιπόν, που θα γίνει το Σάββατο 22 Ιουνίου, θα είναι το πρώτος μεταξύ των δύο ομάδων, που θα διεξαχθεί σε γήπεδο με φυσικό χορτοτάπητα : «Επιτέλους, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο γήπεδο Μέσα Αυλώμονα στο Φράγμα, που είναι το γήπεδο του νησιού μας.

Ένα γήπεδο, που πληροί προϋποθέσεις και προδιαγραφές, για να φιλοξενηθούν ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό ποδόσφαιρο», μας τόνισε ο κ. Λιμβαίος και επεσήμανε, ότι πριν την συνάντηση βετεράνων Σερίφου-Επίλεκτων, , θα διεξαχθεί αγώνας επίδειξης από τα παιδιά που αγωνίζονται στις Ακαδημίες του Α.Ο., Σερίφου και τα οποία έχουν ως προπονητές τους Γιάννη Μητροφάνη και Μίκη Ιωακειμίδη.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, λυκόφως, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Οι διοργανωτές πάντως υπόσχονται πολλές εκπλήξεις στους θεατές, αφού στο ημίχρονο του αγώνα, θα κληρωθούν μπάλες με τις υπογραφές των διεθνών, φανέλες και άλλα πλούσια δώρα.
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ

Πρωτοστάτες στην λειτουργία της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, είναι οι Πέτρος Λιβάνιος, Γιάννης Λιμβαίος, Γιάννης Μητροφάνης, Γιάννης και Μποφίλος Νατάλης, και Μανώλης Χριστοδούλου , που αποτελούν και ‘ραχοκοκαλιά’ για την ομάδα των βετεράνων Σερίφου. Ομάδα, που έχει προπονητή τον Ιωάννη Μητροφάνη, και στην αποστολή εκτός από τους προαναφερθέντες αναμένεται να βρίσκονται και οι: Σπύρος Φραγκουλάκης, Ηλίας Μητροφάνης, Γιάννης Νικολάου, Κλεάνθης Γαλανός, Μιλτιάδης Πελοποννήσιος, Παναγιώτης Αντωνάκης, Κώστας Ζαχαρόπουλος, Ευάγγελος Λάσκαρης, Δημήτριος Προκόπιος , Φωκίων Γαβριήλ, Δημήτρης Βαραγιάννης . Ανδρέας Κερχντέρης. Αθανάσιος Γερασίμης, Δημοσθένης Διαμαντής, Πέτρος Γαβριήλ, Δημήτριος Γαβριήλ, Ζήσης Γαλανός Λάζαρος Σίρμας, και Μιχάλης Τσιλάβης
ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ




Με την ομάδα των επίλεκτων βετεράνων διεθνών, θα αγωνιστούν οι Παναγιώτης Κελεσιδης. Ανδρέας Μπονοβας, Νίκος Βαμβακούλας, Θεόδωρος Παχατουρίδης, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, Τάκης Παντελης, Πέτρος Ξανθόπουλος, Μιχάλης Γεροθόδωρος, Νίκος Καρούλιας, Νίκος Πατσιαβούρας, Χρήστος και Κώστας Κάλτσας, Θεόδωρος Αρμίλαγος Αθανάσιος Μπελος , Νόνι Λίμα, Χρήστος Πολύζος, Βαγγέλης Καλογερόπουλος. Σίνιτσα Γκόγκιτς, Λάμπρος Γεωργιάδης και Γιώργος Βαϊτσης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Το πρόγραμμα, όπως το έχουν καταστρώσει οι διοργανωτές, περιλαμβάνει την αναχώρηση των μελών της αποστολής των επίλεκτων βετεράνων διεθνών στις 07 : 00 από το λιμάνι του Πειραιά, με το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» της Zante Ferries. Η προβλεπόμενη άφιξη στο νησί είναι περίπου στις 11:30 . Οι διεθνείς θα πάνε στα δωμάτια των ξενοδοχείων και στις 13:00 έχει προβλεφθεί η επίσκεψή τους στο Camping Corali, στις εγκαταστάσεις του οποίου θα γευματίσουν.
Μετά το φαγητό, το πρόγραμμά τους είναι ελεύθερο, μέχρι τις 17:30, που προβλέπεται η μετάβασή τους στο γήπεδο για τον αγώνα, μετά το πέρας του οποίου, θα ακολουθήσει δεξίωση από τους διοργανωτές. Την επομένη, προβλέπεται από τους διοργανωτές. εκδρομή με τον γύρο του νησιού και αναχώρησή τους με το Sper Jet της Sea Jet στις 19:00









Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου