Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Η αίγλη και η μοναδικότητα του «54ο Ράλλυ Αιγαίου» προσελκύει τους Ολυμπιονίκες

Δύο κάτοχοι ολυμπιακών μεταλλίων θα πάρουν μέρος στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου». Πρόκειται για τη Βούλα Κοζομπόλη και τον Δημήτρη Μούγιο, οι οποίοι έχουν διακριθεί στο πόλο και την ιστιοπλοΐα, αντίστοιχα.
Η Βούλα Κοζομπόλη ως αθλήτρια της εθνικής ομάδας πόλο ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της
Αθήνας, είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώ το 2015 τιμήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με το βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός».
 
Ο Δημήτρης Μούγιος, μαζί με τον Βασίλη Πολύμερο, αναδείχθηκαν αργυροί Ολυμπιονίκες στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στη διοργάνωση του 2008 και έχει στην τροπαιοθήκη του πολλά μετάλλια από διεθνείς διοργανώσεις. Η Βούλα Κοζομπόλη θα αγωνιστεί με το σκάφος «AlsoumaAllianz» με κυβερνήτη τον Άλφη Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε την καριέρα του στον αθλητισμό από το άθλημα του πόλο οπότε έχει πολλά κοινά με την πρόεδρο του ΣΕΟ. Η ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας ακολούθησε αντίθετη πορεία αφού ξεκίνησε από το πόλο και, στη συνέχεια, με «δασκάλα» τη Σοφία Μπεκατώρου ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα. 

Μάλιστα μαζί με τη χρυσή Ολυμπιονίκη μας έχουν κατακτήσει και πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κλάση των Ίνγκλινγκ. «Θυμάμαι κάποια καλοκαίρια όταν πήγαινα για προπόνηση στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας έβλεπα τον Σαρωνικό γεμάτο ωραία σκάφη. Μου έλεγαν ότι είναι τα σκάφη από το Ράλλυ Αιγαίου. Από τότε η διοργάνωση κατοχυρώθηκε στο μυαλό μου ως κάτι πολύ σημαντικό. 

Τα χρόνια πέρασαν και εφέτος, χάρη στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης, κ. Μαραγκουδάκη μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω μέρος στον αγώνα. Ανυπομονώ να βρεθώ στο «ΑlsoumaAllianz» και να ζήσω όλα αυτά που μου έχουν αφηγηθεί οι παλαιότεροι», δήλωσε η ασημένια Ολυμπιονίκης.

Ο Δημήτρης Μούγιος πριν από λίγες εβδομάδες ολοκλήρωσε τη φοίτηση στο σχολή του ΠΟΙΑΘ και το τελευταίο μήνα αποτελεί μέλος του πληρώματος του «Οptimum 3» (κυβερνήτες Ν.Λάζος – Π.Λιβάς), το οποίο έχει φέρει πολλές πρωτιές στον θεσμό. « Όταν αποσύρθηκα από την ενεργό δράση της κωπηλασίας άρχισα να ασχολούμαι με το windsurfing.

Πέρσι μου δόθηκε η ευκαιρία να τρέξω στο Sailing Marathon και η κατάκτηση της πρώτης θέση ξύπνησε μέσα μου τη φλόγα της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας. Ολοκλήρωσα τη σχολή του ΠΟΙΑΘ και το «54ο Ράλλυ Αιγαίου» θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό. Θα ήθελα να εξαντλήσω τις δυνατότητές μου σε αυτό το άθλημα. 

Στη χώρα που ζούμε δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ασχολείσαι με τα αθλήματα της θάλασσας. Έχω πάθος με ότι πλέει και έτσι μετά την κωπηλασία ήρθε η ιστιοπλοΐα. Ήταν μία φυσική μετεξέλιξη του εαυτού μου», υπογράμμισε ο πρωταθλητής.

Τα σκάφη του « 54ου Ράλλυ Αιγαίου » θα αποπλεύσουν από τον Σαρωνικό στις 14 Ιουλίου στις 18.00 με προορισμό τη Σύρο. Επόμενοι σταθμοί θα είναι η Χίος και η Σκύρος (η συνολική απόσταση υπερβαίνει τα 300 ν.μ.). Η διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου με τη δεξίωση απονομής στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου. 

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού. 

Χορηγός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων Jotun, ενώ υποστηρικτές μία πλειάδα εταιρειών κυρίως από τον χώρο της ναυτιλίας όπως η Koronakis s.a., η Technava s.a., η Carras (Hellas) s.a, η Tsakos Group of Companies, η Chartworld Shipping Corporation , η Angelicoussis Shipping Group, η ABS , η Lloyds Register, η Chandris ( Hellas) inc, η GasLog καθώς και οι εταιρείες καλλυντικών KORRES, τα ξενοδοχεία Chandris με έδρα την Χίο που θα επισκεφτεί ο αγώνας και το ταξιδιωτικό πρακτορείο AKTINA TravelGroup

Παρακολουθείστε το 54ο Ράλλυ Αιγαίου από τα κανάλια της Novasport και το Action 24 και ζήστε λεπτό – προς λεπτό την ένταση του αγώνα από τα social media, όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube.

Πηγή:Cyclades24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου