Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Εσείς θα μπορούσατε να επιζήσετε σε αυτό το νησί;( 4 Videos + Pics)

Μια φοιτήτρια κατάφερε να επιβιώσει για 19 μέρες σε ένα απομονωμένο νησί. Πως τα κατάφερε και τι είχε μαζί της;
Η 22χρονη Reikko Hori, από την Ιαπωνία, αποφάσισε να δοκιμάσει, τις αντοχές της σε ένα απομονωμένο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού. Έτσι, ταξίδεψε μέχρι το νησί Amparo, περίπου 4.200 μίλια από την βορειοδυτική
Αυστραλία.
Η ίδια έφερε στις αποσκευές της μόνο έναν μεγεθυντικό φακό, για να μπορεί να ανάβει φωτιά και ένα δόρυ για να μπορεί να εξασφαλίζει το φαγητό της.
Η Reikko δεν πήρε την απόφαση να αφήσει πίσω της τον πολιτισμό και να απομονωθεί ζώντας ως άλλος Ναυαγός, επειδή είχε κουραστεί, αλλά επειδή η όλη εμπειρία της καταγράφηκε από μια ταξιδιωτική εταιρία, που φρόντισε να την αποζημιώσει για όσα τράβηξε.

  Η εταιρία Docastaway, είναι η πρώτη που ειδικεύεται στην οργάνωση διακοπών στα πιο απομονωμένα και επικίνδυνα νησιά του κόσμου και της προσέφερε τη δυνατότητα να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία σε ένα ειδυλλιακό, κατά τα άλλα, μέρος επί πληρωμή.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας, ο οποίος και διοργάνωσε το ταξίδι, είπε: 
"Όταν την παρέλαβα από το αεροδρόμιο, παρατήρησα πως δεν είχε ετοιμάσει σωστά τις αποσκευές της. Δεν είχε φέρει ζεστά ρούχα, παρά μόνο τζιν, ενώ οι πρακτικές γνώσεις για να καταφέρει να επιβιώσει ήταν ανύπαρκτες. 
Την πρώτη μέρα, περπατούσε ξυπόλυτη σε κοφτερά κοράλλια και το βράδυ κοιμήθηκε στην παραλία, χωρίς να μπορεί να φανταστεί ότι κάποιο ζώο θα μπορούσε να της επιτεθεί".


  Σύντομα, όμως τα πράγματα άλλαξαν η Reikko έμαθε να ψαρεύει με το δόρυ της και να ανάβει φωτιά με τη βοήθεια ενός μεγεθυντικού φακού.
Η ίδια δήλωσε πως "Νόμιζα πως το νησί ήταν μικρότερο από ότι είχα φανταστεί. ήταν τρομακτικό το γεγονός ότι για τις επόμενες 18 μέρες δεν μπορούσα να δραπετεύω.  
Αισθανόμουν μοναξιά, όταν ήμουν μόνη μου στη θάλασσα, την ίδια στιγμή όμως ήταν συναρπαστικό. Από τη δεύτερη μέρα η μοναξιά έγινε επώδυνη".
 

  Μετά από 19 μέρες στο νησί, η Reikko είναι σίγουρη ότι τελικά είναι καλύτερα να ζεις μαζί με άλλους ανθρώπους.
 

  Για την ιστορία, το απομακρυσμένο νησί Amparo, του Ειρηνικού Ωκεανού απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από τη κοντινότερη ακτή. Οι επισκέπτες του είναι κυρίως ψαράδες, που ζουν στα μεγαλύτερα, κοντινά νησιά και καταφεύγουν στις ακτές του για να ξεκουραστούν.
Στο νησί ο επισκέπτης θα συναντήσει μικρόσωμα ζώα, φίδια και αράχνες, ωστόσο έχει θεωρηθεί κατάλληλο για το συγκεκριμένο είδος τουρισμού,  που έχει γίνει μαγνήτης για τους νέους.
 M.Gordova
(Πηγή: Dailymail)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου