Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΠΝΟ: Νέα 48ωρη απεργία από την Τετάρτη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Με δεμένους κάβους θα παραμείνουν για δύο ακόμα ημέρες όλα τα πλοία καθώς ανακοινώθηκε νέα 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.  

Νέα 48ωρη απεργία από αύριο Τετάρτη στις 06.00 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισε πριν λίγο σε συνεδρίαση της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία!
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σύσκεψη των επικεφαλείς των ναυτεργατικών σωματείων συζητήθκαι το αίτημα που είχε θέσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας για εξαίρεση των πλοίων μεταφοράς προσφύγων ωστόσο κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να μην υπάρξει εξαίρεση.
Ο κ.Μουζάλας είχε ζητήσει από τους ναυτεργάτες να λάβουν υπόψη τους την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και να σκεφτούν το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της απεργίας -εφόσον απαιτηθεί, λόγω ιδιαιτέρως αυξημένου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά- να επιτρέψουν κατ' εξαίρεση τον απόπλου των τριών πλοίων που μεταφέρουν αποκλειστικά πρόσφυγες ή εναλλακτικά να επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν τα πλοία αυτά ως χώροι φιλοξενίας στα νησιωτικά λιμάνια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή.
 
Επίσης διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να παρέμβει στις απεργιακές τους επιλογές.
M.Gordova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου