Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Επιστροφή στα θρανία την Τετάρτη του Πάσχα...λόγω καταλήψεων!

Την Τρίτη του Πάσχα θα πρέπει να ξανανοίξουν τα σχολικά τους βιβλία οι μαθητές πολλών σχολείων της χώρας, δηλαδή στις 23 Απριλίου, προκειμένου να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες μαθημάτων από τις καταλήψεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με την
εφημερίδα «Καθημερινή», συνολικά περίπου 500 σχολεία θα κάνουν φέτος λιγότερες διακοπές, διότι θα πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω των καταλήψεων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
Οι μαθητές των σχολείων που θα χρειάζεται να αναπληρώσουν έως και τρεις ημέρες θα «χάσουν» αντίστοιχο αριθμό ημερών από τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα.
Για τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν πάνω από τρεις ημέρες καταλήψεων, οι επιπλέον ημέρες θα αναπληρωθούν τον Μάιο, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.
Πάντως, όπως σημειώνει η εφημερίδα, δεν αποκλείεται οι μαθητές να πάνε στα σχολεία αλλά να μη βρουν τους καθηγητές τους.
Η ΟΛΜΕ, βέβαια, διαφωνεί με την απόφαση. «Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση. Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία», απάντησε η ομοσπονδία, ο πρόεδρος της οποίας Θέμης Κοτσιφάκης τόνισε χθες στην «Κ» ότι είναι ανεφάρμοστη η απόφαση του υπουργείου και στο σκέλος που προβλέπει παράταση διδακτικού έτους, αφού σε όλα τα σχολεία τα μαθήματα λήγουν με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου