Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ποιός είναι ο εφοπλιστής Ευάγγελος Βεντούρης που συνελήφθη για χρέη...

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας:
Συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός, εκπρόσωπος και διαχειριστής εταιρείας, για οφειλή προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 1.980.996,99 ευρώ.
To απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο Ευάγγελος Βεντούρης γεννήθηκε το
1959 στην Κίμωλο. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Boston North Eastern University και Ναυπηγός στο Πανεπιστήμιο του Michigan των Η.Π.Α. Στη συνέχεια σπούδασε Marine Engineering στο Newcastle Upon Tyne στην Αγγλία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε για 2 χρόνια στην εταιρεία του πατέρα του στο τεχνικό τμήμα.
Το 1986 δημιουργείται η "VENTOURIS SEA LINES" όπου αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου με Αντιπρόεδρο τον αδελφό του Αντώνη. Το 1992, μετά την αποχώρηση του Αντώνη, ανέλαβε εξολοκλήρου τη διεύθυνση της εταιρείας, η οποία τότε διέθετε 5 επιβατικά πλοία. Το 1995 τα 5 πλοία γίνονται 7. Ωστόσο εκείνη η χρονιά, καθώς και τα χρόνια που ακολούθησαν, υπήρξαν αρκετά δύσκολα για την VENTOURIS SEA LINES. Από το 2000 η εταιρεία δραστηριοποιείται ξανά με το πλοίο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ EXPRESS" ενώ το 2003 αγόρασε ξανά το καράβι που είχε χάσει, το "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ".

Και το κακό παρελθόν του τον Ιούλιο του 1998

Τρίτη 14 Ιουλίου: Κατονόμασε ως δράστη τον Ευ. Βεντούρη
Στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας κρατιόταν μέχρι αργά χτες το απόγευμα ο εφοπλιστής Ευ. Βεντούρης,ο οποίος συνελήφθη μετά την κατάθεση του Κ. Αγαπητού,που τον κατονόμασε ως έναν από τους δράστες που τον πυροβόλησαν προχτές το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο Κ. Αγαπητός,που νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο,υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση προχτές το βράδυ και δε διατρέχει κανένα κίνδυνο. Ηδη, το ίδιο βράδυ ο Κ. Αγαπητός είχε φωτογραφίσει τον Ευ. Βεντούρη ως δράστη. Οπως υποστήριξε ο Κ. Αγαπητός, ο Ευ. Βεντούρης τον απειλούσε εδώ και καιρό. Νωρίς χτες το απόγευμα, η Αστυνομία συνέλαβε τον Ευ. Βεντούρη και τον οδήγησε στο Τμήμα της Δραπετσώνας. Να σημειωθεί ότι ο Κ. Αγαπητός αγόρασε πριν δυο βδομάδες περίπου το πλοίο "Παναγία Τήνου 2", το οποίο ανήκε στον Ευ. Βεντούρη και είχε κατασχεθεί πριν από τρία χρόνια από την Εθνική Τράπεζα. Επιπλέον ο Κ. Αγαπητός είχε αγοράσει και δεύτερο πλοίο του Ευ. Βεντούρη το "Απόλλων Εξπρές 1" το οποίο έχει μετονομαστεί σε "Εξπρές Απόλλων".

Πηγη: GreekFreeVoice.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου