Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΕΛΠΝΟ: 40 οι νεκροί από την γρίπη! οι 7 μέσα σε ένα 48ωρο στην Ελλάδα

Ενώ οι γιατροί και ο Υπουργός Υγείας κ.Γεωργιάδης σφάζονται στα ΜΜΕ εδώ και 3 μήνες (στο θυσιαστήριο των ασφαλισμένων),οι Μονάδες Εντατικής θεραπείας έχουν γεμίσει με άτομα σε σοβαρή κατάσταση από τον ιό της γρίπης.
Και να σκεφτείτε ότι τα ιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον ακόμη για ένα μήνα σε αυτή την δύσκολη περίοδο,δλδ ο Θεός να βάλει το χέρι του...



Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα,
με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 40 και οι 7 το τελευταίο 48ωρο, (εκ των οποίων τα 2 είναι νήπια 2ετών) και τους 59 οι νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).Και όπως σημειώνουν στο σύνολό τους, πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.
Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ 145 άτομα και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, άτομα τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η "δραστηριότητα" της γρίπης στην Ελλάδα έχει εισέλθει σε φάση υψηλών επιπέδων και οι υπηρεσίες του Κέντρου βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να απευθύνονται αμέσως στο γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

 

ΠΗΓΗ : Greekfreevoice.blogspot.gr

Μ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου