Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Τα πανέμορφα νησιά του Νοτίου Ειρηνικού και επληκτικό Βίντεο

Ο Ειρηνικός Ωκεανός εκτείνεται στο ένα τρίτο της επιφάνειας της γης και περιλαμβάνει περίπου 25.000 νησιά, τα οποία είναι περισσότερα από τα υπόλοιπα νησιά του πλανήτη! Η πλειονότητα των νησιών αυτών βρίσκεται στο νότιο τμήμα του ωκεανού, κάτω δηλαδή από τον Ισημερινό.
Τα νησιά του Νοτίου Ειρηνικού είναι διασκορπισμένα σε έναν τεράστιο
ωκεανό, μεγαλύτερο από όλους τους άλλους ωκεανούς μαζί, αλλά η έκτασή τους είναι πολύ μικρή. Η περιοχή αποτελείται από περίπου 30 νησιωτικά κράτη, κάποιες απλές “κουκίδες”, όπως φαίνονται σε κάποιον χάρτη.
Το μεγαλύτερο νησιωτικό έθνος είναι η Νέα Γουινέα και ακολουθεί η Νέα Ζηλανδία. Τα δύο αυτά έθνη αποτελούν τα σημαντικότερα τμήματα ξηράς της περιοχής, καθώς η έκταση των Νήσων Φίτζι, ως τρίτο μεγαλύτερο έθνος, είναι μικρότερη ακόμη και από την Ουαλία!
Όσον αφορά την πολιτιστική ταυτότητα, τα νησιά του Νοτίου Ειρηνικού χωρίζονται σε τρεις περιοχές. Η Πολυνησία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του ωκεανού και αποτελείται από μια συστάδα εξωτικών νησιών, όπως είναι τα Νησιά Κουκ, η Σαμόα, η Ταϊτή, η Χαβάη, η Μπόρα Μπόρα  και η Νέα Ζηλανδία. Στα ανατολικά του ωκεανού βρίσκεται η Μελανησία, με τα Νησιά Φίτζι, Βανουάτου και τα Νησιά του Σολομώντα, ενώ η τρίτη περιοχή, η Μικρονησία, εκτείνεται βορειοδυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού και περιλαμβάνει τα νησιά Κιριμπάτι, Γκουάμ και τις Ομόσπονδες Πολιτείες τις Μικρονησίας.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Νότιος Ειρηνικός Ωκεανός είναι ένας φιλόξενος προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές στην παραλία, για καταδύσεις και surfing με ειδικούς εκπαιδευτές, ενώ αρκετοί είναι οι νεόνυμφοι που αποφασίζουν να περάσουν το μήνα του μέλιτος σε κάποιο από τα πάμπολλα εξωτικά νησιά. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν κολυμβητικές περιηγήσεις ανάμεσα σε κοραλλιογενείς υφάλους, παρατηρώντας φάλαινες και δελφίνια. Επίσης, δεν υπάρχουν δηλητηριώδη έντομα, δεν υπάρχει τρομοκρατία, οι τροπικές ασθένειες είναι λίγες και το ποσοστό εγκληματικότητας αρκετά χαμηλό.
Παρακολουθήστε ένα καταπληκτικό βίντεο που παρουσιάζει τη φυσική ομορφιά των νησιών αυτών και, ίσως, εντυπωσιαστείτε και το επισκεφτείτε κάποια στιγμή. Για καλύτερη παρακολούθηση βάλτε το βίντεο σε μέγιστη ποιότητα και σε πλήρη οθόνη.











πηγη:beautifulpacific.com/south-pacific-islands.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου