Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Εντυπωσιακός υποβρύχιος δρόμος κάτω από τον Ατλαντικό – Κυκλοφορία οχημάτων… στο νερό!



Ένας νέος υποβρύχιος δρόμος θα ανοίξει σύντομα για το κοινό, ο οποίος κατασκευάζεται ως μέρος του οδικού δικτύου των Νήσων Φερόε, κάτω από τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό!

Κάτω από τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό βρίσκεται μια σειρά υποθαλάσσιων σηράγγων, που συνδέουν τα απομονωμένα νησιά τα οποία αποτελούν το βόρειο αρχιπέλαγος των Νήσων ΦερόεΤο τούνελ Eysturoy θα ανοίξει σύντομα για το κοινό αλλά ήδη έχει προκαλέσει εντύπωση!


Υποβρύχια κυκλοφορία 190 μ. κάτω από τη θάλασσα

Ένα εντυπωσιακό δίκτυο υποβρύχιας κυκλοφορίας 190 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, με φουτουριστικό φωτισμό και σχεδιασμό που παραπέμπει σε ταινίες επιστημονικής φανατασία σύντομα θα χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι στα Νησιά Φερόε.


Η σήραγγα, μήκους 11 χιλιομέτρων, θα διευκολύνει τους ντόπιους, συντομεύοντας τη διαδρομή των 64 λεπτών από το Tórshavn -την πρωτεύουσα των νησιών- στη νήσο Streymoy, σε μόλις 16 λεπτά.


Αλλά και για τους επισκέπτες ο υποβρύχιος αυτός δρόμος θα αποτελέσει σίγουρα μια πρόκλησηαλλά και έναν ακόμη λόγο για να βρεθούν σε αυτό το κομμάτι της Δανίας, ήδη γνωστό για τα όμορφα τοπία και την άγρια ​​φύση.


Ο Teitur Samuelsen, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής των σηράγγων, δήλωσε στο CNN Travel ότι ο δρόμος αυτός είναι ο μοναδικός κάτω από τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ ανακοίνωσε πως θα δοθεί στην κυκλοφορία στις 19 Δεκεμβρίου 2020.




M.Gordova
ΠΗΓΗ: travelstyle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου