Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Πάνω από 120 τα κρούσματα που σχετίζονται με Πάρο και Αντίπαρο – «ένοχα» τρία συγκεκριμένα μπαρ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


To παράδοξο της Πάρου και της Αντιπάρου –με λίγα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο νησί, αλλά ανάγκη επιβολής αυστηρών περιοριστικών μέτρων για ανάσχεση της διασποράς της ασθένειας– περιγράφηκε και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης αλλά και από νέα στοιχεία που έρχονται στο φως.


Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι μολονότι δεν υπήρχαν κρούσματα που εντοπίζονταν στις τοπικές δομές υγείας των νησιών, πολλοί που νοσούσαν στην Αθήνα ή και αλλού είχαν βρεθεί στην Πάρο και στην Αντίπαρο το αμέσως προηγούμενο διάστημα. 

Σύμφωνα δε με ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην «Καθημερινή», ήταν περισσότεροι από 120 τα άτομα που το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και είχαν προηγουμένως ταξιδέψει στα δύο συγκεκριμένα νησιά των Κυκλάδων. 

Μάλιστα υπάρχουν και δύο «ένοχα» μπαρ στη Νάουσα της Πάρου και ένα μπαρ στην Αντίπαρο! Οπως αναφέρεται στην «Καθημερινή»: Τα περισσότερα από τα 120 και πλέον κρούσματα καταγράφονται στην Αττική, ωστόσο, αρκετά ακόμα εντοπίζονται διάσπαρτα σε νομούς όλης της χώρας. Ενδεικτικά, τα τέσσερα άτομα στη Φλώρινα που την 11η Αυγούστου βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, διαπιστώθηκε ότι είχαν μόλις επιστρέψει από ταξίδι αναψυχής στην Πάρο. 

Κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, προέκυψε ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο: οι περισσότεροι από τους πλέον των 120 νοσούντων δήλωσαν στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας ότι είχαν διασκεδάσει σε δύο συγκεκριμένα μπαρ στη Νάουσα της Πάρου και ένα μπαρ στην Αντίπαρο. Και τα τρία αυτά καταστήματα ελέγχθηκαν από την αστυνομία και η λειτουργία τους ανεστάλη για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας. Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των αρμοδίων παραμένει η Μύκονος, όπου χθες ανιχνεύθηκαν 17 κρούσματα, τα 9 στο νησί και 8 από αφίξεις 


Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου