Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Οι τσιγγάνοι που επαιτούν σε Αθήνα,Λονδίνο χτίζουν το δικό τους "Beverly Hills" στην Ρουμανία [Φωτογρ,και Βίντεο]

Ναι, ακριβώς όπως το ακούσατε,τo ρεπορτάζ του ΒΒC για τα εγκληματικά κυκλώματα επαιτείας  ήρθε κι έδεσε με τα τελευταία άρθρα Ξανθούλη – Σώτης Τριανταφύλλου,που προκάλεσαν αίσθηση στο διαδίκτυο.Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:


Britain’s Child Beggars Full BBC Documentary

Ευτυχώς που στην Ελλάδα υπάρχει κανονική δημοσιογραφία, όχι βέβαια σαν αυτήν την απαράδεκτη του BBC- , υπάρχουν και οι αντιμνημονιακοί σχολιαστές στα social media ,και είναι αυτοί που πάντα έχουν έτοιμες απαντήσεις και κριτική για όσους τολμούν να καυτηριάσουν  γεγονότα και να σχολιάσουν την πραγματικότητα.
Και είναι η πολιτική ορθότητα και το κομματικό καπέλωμα όλων αυτών που επιχειρούν  κάτω από την αριστερή τους ιδεοληψία και το επαναστατικό τους αφήγημα να αποδομήσουν την διαφορετική άποψη .    Σε όσους δεν ανήκουν στην δική τους ομάδα σκέψης  βρίσκουν  πάντα φασισμό,ναζιστικές ιδεολογίες και ανακαλύπτουν άρθρα στρατευμένα  στο μνημόνιο.  Στην Σώτη Τριανταφύλλου ανακάλυψαν ευγονική όταν επισήμανε  τα πολλά παιδιά που γεννούν οι απόκληροι της κοινωνίας και τα  εξαναγκάζουν στην φτώχεια και την επαιτεία στην Βενεζουέλα.
Στον πάντα καυστικό-Γιάννη Ξανθούλη, όταν έγραψε για την Ρουμάνα ζητιάνα στην Κάνιγγος διαπίστωσαν ρατσιστικά κίνητρα…
A gang of Romanian gypsy child-snatchers stole almost 200 poor children from their families and brought them to Britain to pick pockets, a court heard.
Είναι ακριβώς η ίδια επιπόλαια και ανεύθυνη στάση που περιχαρακώνει την αριστερή σκέψη σχεδόν σε όλα τα  καυτά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας.
Οι αυτοκτονίες είναι καθαρά μόνο θέμα της οικονομικής κρίσης και φυσικά δεν σχετίζονται  καθόλου με  την ψυχοσύνθεση του ατόμου που αυτοκτονεί.
Οι εργαζόμενοι της; Μαρφίν δεν έπρεπε να δουλέψουν σε μέρα απεργίας. για αυτό και κάηκαν…
Η εθνική μας ποιήτρια , Κική Δημουλά είναι ρατσίστρια γιατί αισθάνθηκε ότι  στην Κυψέλη ασφυκτιά,όπως και τόσοι άλλοι, από τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές …
Οι ελευθερίες μέσα στα ΑΕΙ καταλύονται για τους φοιτητές έστω κι αν ανακαλύπτονται μέσα στο Πολυτεχνείο μολότοφ , κοντάρια και δωμάτια κατειλημμένα για 30 ολόκληρα χρόνια .
Τα ίδια λοιπόν είπαν και για το τελευταίο άρθρο του Ξανθούλη στην Eφημερίδα των Συντακτών.
Τα ίδια περίπου σχόλια έκαναν και για τις εμπειρίες της Σώτης Τριανταφύλλου για την σκληρή καθημερινότητα και φτωχεια της πετρελαιοπαραγωγού Βενεζουέλας.
Αντί όμως να ψάχνουν μία μία και αποσπασματικό τις λέξεις των αρθρογράφων,παραποιώντας το πραγματικό νόημα των κειμένων τους, δεν θα ήταν προτιμότερο να είναι πιο ευαίσθητοι και περισσότερο ειλικρινείς με την ζοφερή πραγματικότητα;
Ήρθε κι έδεσε,λοιπόν το σκληρό ρεπορτάζ του BBC για τις 100  περίπου οικογένειες  και τα 2.000 παιδιά που βγάζουν από την ζητιανιά περίπου 150,000 λιρες το καθένα τον χρόνο, μόνο στο Λονδίνο, και ήρθε κι έδεσε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του BBC για τα δεκάδες ρουμάνικα χωριά των τσιγγάνων που εμπλέκονται σε αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο ,που διεξάγεται πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Και ήρθαν κι έδεσαν με τα επίμαχα δυο άρθρα οι εικόνες του βρετανικού δικτύου  με τα σπίτια αλά Τόνι Μοντάνα, αυτά με τα αλαβάστρινα,  μαρμάρινα πατώματα , τα hi tec στερεοφωνικά, τις πανάκριβες ΒΜW, και τα εκατομμύρια που βάζουν στην τσέπη οι κλεπταποδόχοι από τα κλεμμένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αποστολές συναλλάγματος από την επαιτεία. Η κάμερα του BBC που κατέγραψε τα κυκλώματα στις ευρωπαϊκές πόλεις τους ακολούθησε στα χωριά τους στην Ρουμανία, αποκαλύπτοντας τον τεράστιο πλούτο που αποκόμισαν οι τσιγγάνοι- μαφιόζοι τις τελευταίες δεκαετίες από την ζητιανιά.
Το είχαμε επισημάνει και εμείς εδώ από το parodynews για τα κυκλώματα της ρουμανικής και βουλγαρικής μαφίας που διακινούν παιδιά μαζί με τους τσιγγάνους προστάτες τους στις πιάτσες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Οργανωμένο κύκλωμα επαιτείας πίσω από την  - par

Μια έκθεση της UNICEF  το 2001 έδειξε ότι στην Ελλάδα, περίπου 5.800 παιδιά κάτω των 16 ετών ζουσαν στους ελληνικούς δρόμους. Μεταξύ αυτών, το 55% ήταν παιδιά μεταναστών και σε ένα δείγμα 955
παιδιών βρέθηκε ότι ελάχιστα από αυτά  πάνε στο σχολείο και ένα μεγάλο ποσοστό ζουν στην Αθήνα χωρίς τους γονείς τους. Τα περισσότερα παιδιά υπήρξαν θύματα καταναγκαστικής εργασίας κι επαιτείας, ενώ εργάζονταν ώς παιδιά των φαναριών και ζητιάνοι.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει διατηρήσει την Ελλάδα  ως Tier 2 χώρα στην τελευταία της Έκθεση για το Human Trafficking, τονίζοντας ότι η χώρα αποτελεί τράνζιτ προορισμό για γυναίκες και παιδιά, θύματα εμπορίας σεξ και καταναγκαστικής εργασίας. Ο χαρακτηρισμός Tier 2  σημαίνει για τις χώρες ότι οι υπηρεσίες τους δεν κάνουν αυτά που πρέπει για να πατάξουν το δουλεμπόριο και την παιδική καταναγκαστική εργασία. Και όσο οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες κωλυσιεργούν το ποσοστό Human Trafficking αυξάνεται.

Human trafficking in Greece highlighted by State Dep

Χρειάστηκε λοιπόν να πεθάνει ένα κοριτσάκι, παιδί των φαναριών στη Θεσσαλονίκη, για να ασχοληθούν οι εφημερίδες με αυτό το καυτό κοινωνικό ζήτημα. Και ήταν τότε που ανακάλυψαν τα ΜΜΕ ότι, πίσω από την εξαθλίωση της μικρής χιλιοβασανισμένης  κρυβόταν κύκλωμα οργανωμένης επαιτείας από την Ρουμανία.

Το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.
Οι  σύγχρονοι Φέιγκιν του Ντίκενς νοικιάζουν φτηνά ξενοδοχεια στο κέντρο της Αθήνας, οι ”οικογένειες’ μένουν όλες μαζί για πιο οικονομικά, κι όταν δουλεύουν καταλαμβάνουν τα πιο επίκαιρα, εμπορικά σημεία στις ώρες αιχμής,
Ξαπλώνουν και κοίτωνται στο πάτωμα για το μεροκάματο, και παίρνουν αυτό το περίλυπο ύφος κάθε φορά που απλώνουν το χέρια τους για χρήματα στους περαστικούς’
Τις πιο πολλές φορές βάζουν τα ανήλικα σαν τον Όλιβερ Τουίστ  και γυροφέρνουν τα τραπέζια των καφεζαχαροπλαστείων για να εκμαιεύσουν χρηματα από τους καθήμενους.  Συχνά στις γιορτές αναπροσαρμόζουν το προγραμμα τους στο κλίμα των ημερών. Κάλαντα τα Χριστούγεννα σε άψογα ελληνικά, αποκριάτικες στολές στο καρναβάλι για να κερδίζουν περισσότερα.
Ξυπολυσιά,, βρώμα, σκισμένα φτηνιάρικα ρούχα, συνοδευόμενα πάντα από την απαραίτητα ταμπέλα ”ΠΕΙΝΑΩ” και στα αγγλικά, είναι μέρος μια πολύ καλά ενορχηστρωμένης  παράστασης, και θα τους δεις έξω και μέσα από το μετρό,έξω από νοσοκομεία,τις εκκλησίες, τις πλατείες, τα μνημεία,τα μουσεία, ακόμη και πάνω στην Ακρόπολη.

Τα ανήλικα και τα μωρά εκτεθειμένα, στον ήλιο , στο κρύο και την βροχή γυροφέρνουν ξυπόλητα από το σούρουπο ώς το χάραμα μεχρι να μαζέψουν και το τελευταιο ευρώ από τους πολίτες.  Συχνά προσεγγίζουν τους τουρίστες με ικετευτικό βλέμμα ζητώντας τους να υπογράψουν κάποιο χαρτί συλλογής υπογραφών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όσοι αγαθοί πέσουν στην παγίδα, τους ξαλαφρώνουν τα πορτοφόλια στο δευτερόλεπτο.
Όταν τα παιδιά- θύματα της διακίνησης δεν ζητιανεύουν η δεν κλέβουν ,τότε οι ”γονείς” τα έχουν συνεχώς αγκαλιά να κοιμούνται. Ένα με το πάτωμα, στα πεζοδρόμια των κυριότερων οδικών αρτηριών της πρωτεύουσας, μπροστά από τα μνημεία, να κοιμούνται και να κανουν τα πεθαμένα.
Κι όταν οι πολίτες δεν τους δίνουν από το υστέρημά τους τότε ξεκινά το κόλπο της πείνας, το ”πάρτε μου μια τυρόπιτα, πεινάω” για να αναγκαστείς να τους δώσεις τα ψιλά σου.
ΚΙ αν κι αυτό πάλι δεν δουλέψει, τότε ξεκινούν τα βρισίδια και η ξιπασιά, ο ντόρος και η φασαρία. Εκεί φυσικά αν μιλήσεις τότε μπορεί να σε βγάλουν και ρατσιστή από πάνω.
Έτσι είπαν τον Ξανθούλη στα social media για την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε για να περιγράψει ένα ανάλογο παράδειγμα με την Ρουμάνα ζητιάνα από την πλατεία Κάνιγγος.

…Χειμώνας στην Επίδαυρο | Εφημερίδα των Συντακτών | online 

Κι όμως το ρεπορτάζ του BBC  διαψεύδει όλους αυτούς που βιάζονται να κάνουν πάντα μονόπλευρη κριτική!

Τα τελευταία 15 χρόνια τα χωριά της Ρουμανίας έχουν γεμίσει επαύλεις που θα ζήλευε και η Εκάλη από την επαιτεία.
400 βίλες χτίστηκαν μόνο σε ένα χωριό!
Τα οργανωμένα κυκλώματα Ρομά πηγαινοφέρνουν συνεχώς κόσμο στις πρωτεύουσες της Ε.Ε.
Ανήλικα με την σέσουλα και μωρά με συνοδούς γυναίκες και άνδρες  ξαμολιούνται στους δρόμους για να προσποριστούν από την ζητιανιά.

Στρατιές δικηγόρων,πλαστογράφων  κι ένα σωρό άλλοι εξωτερικοί συνεργάτες με  το αζημίωτο εξασφαλίζουν στο κύκλωμα ασυλία, έγγραφα και αναβολές στα διαστήρια.
Οι ανήλικοι βγάζουν το καθημερινό τους  μεροκάματο χωρίς να μπορούν να πιαστούν από την τσιμπίδα του νόμου . Οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τα νομικά κενά που αφορούν τις εγκληματικές πράξεις που εκτελούνται από ανήλικα παιδιά Είναι απλό, τα ανήλικα δεν συλλαμβάνονται αλλά κι αν ακόμη συλληφθούν αφήνονται πάλι ελεύθερα κια ξαναπηγάινουν για δουλειά.
Στο Λονδίνο το κέρδος από κάθε παιδί εκτιμάται πώς ξεπερνά τις  £120,000  ετησίως μόνο από μικροκλοπές και ζητιανιά. Στο Παρίσι, στο Μιλάνο, στην Ρώμη , στην Μαδρίτη . στο Βερολίνο, στην Αθήνα οι αρχές πονοκεφαλίαζουν για την εξάρθρωση  αυτών των κυκλωμάτων. Όταν  τα αποδεικτικά στοιχεία για την σύλληψη των εγκεφάλων επαρκέσουν για να γίνουν οι επιχειρήσεις από την αστυνομία τότε τα κυκλώματα εφαρμόζουν γρήγορα την κινητικότητα στις ευρωπαϊκές πόλεις . Οι ζητιάνοι και τα παιδιά αλλάζουν γρήγορα με άλλους! Συχνά οι μαζικές απελάσεις και οι επιχειρήσεις σκούπα κατά των τσιγγάνων από τις αρχές προκαλούν την οργή των ΜΚΟ που θεωρούν φυλετικό πογκρόμ κατά των Ρομ την διάλυση των πρόχειρων καταυλισμών τους και τις ομαδικές συλλήψεις. (Έγινε στο Παρίσι επί Σαρκοζί και στο  Μιλάνο)
Τα ανήλικα πολλές φορές δουλεύουν με την συγκατάθεση των γονιών τους και μαζί τους, ενώ πολλά από αυτά τα  απαγάγουν από φαμίλιες σε γειτονικά τσιγγάνικα χωρία της Ρουμανίας. Όταν δεν δουλέψουν με τους πραγματικούς τους γονείς,εργάζονται κάτω από την ασφυκτική πίεση και τον τρόμο μπράβων- ελεγκτών, και εισπρακτόρων που περνούν συχνά από τα πόστα για τις εισπράξεις. Το κύκλωμα,όπως αποκαλύπτει το εξαιρετικό ρεπορτάζ του BBC νέμεται τεράστια ποσά από το trafficiking των ανηλίκων στην Ευρώπη.
Οι καλά εκπαιδευμένοι ανήλικοι κλέφτες και ζητιάνοι πιάνουν πολλά λεφτά στην μαύρη αγορά και μοσχοπωλούνται. Το ίδιο και τα ανήλικα κορίτσια τα οποία οι τσιγγάνοι παντρεύουν λόγω εθίμου σε νεαρή ηλικία με προικιό τις δεξιότητές τους στις μικροκλοπές. Αν από την επαιτεία βγαίνει ένα καλό μεροκάματο  περίπου 100 ευρώ την μέρα, από τα πορτοφόλια και τις φωτογραφικές μηχανές των τουριστών βγαίνουν περισσότερα από 5.000 ευρώ την εβδομάδα και μια καλή πορτοφολού μπορεί να  πιάσει και τα 50.000 ευρώ από την πώλησή της σε έναν υποψήφιο- νταβατζή γαμπρό.
Φυσικά για σχολείο, εκπαίδευση, παιχνίδια και μια ξέγνοιαστη παιδική ηλικία ξεχάστε το! Τα παιδιά αυτά έχουν προδιαγεγραμμένη μοίρα και για αυτόν τον λόγο δεν μπορούν να κατανοήσουν βασικά πράγματα ώστε να μπορέσουν να καταδικάσουν όσους τα εκμεταλλεύονται. Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τι έγραψαν η Σώτη  Τριανταφύλλου και ο Ξανθούλης στις εφημερίδες τους, ίσως καταλάβουν τι εννοούσαν αν κοιτάξουν προσεκτικά  το”Beverly Hills ”της Ρουμανίας  στο ντοκιμαντέρ του BBC.
Αρκεί να ακούσουν και να δούν τις εικόνες κακοποίησης των ανηλίκων Όλιβερ Τουίστ από τους τσιγγάνους- νταβατζήδες Φέιγκιν για να αντιληφθούν ότι άλλοι γεννούν για να μεγαλώσουν παιδιά και άλλοι για να τα εκμεταλλεύονται. Και αυτό δυστυχώς, συμβαίνει με όλες τις φυλές της Γης, όχι μόνο με τους τσιγγάνους!




http://greece.greekreporter.com/2013/06/22/human-trafficking-flourishes-in-greece/
http://www.mmo.gr/pdf/publications/mmo_working_papers/MMO_WP2rev.pdf



πηγη:parodynews.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου